Drumstokjes groot

Tiny Triptych #1 Annegien van Doorn - Eye will follow

Tiny Triptych #1 Annegien van Doorn - Eye will follow

Saturday 3 November 2018

Saturday 3 November 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:30, Zaal sluit: 22:00, Hoofdprogramma: 20:30

The Small Museum presenteert Tiny Triptych; een expositie in drie delen over religie en popcultuur, in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso. Deelnemende kunstenaars zijn Annegien van Doorn, Simon Wald-Lasowski en Adrian & Gidi. Zij tonen achtereenvolgens één werk, dat zes weken in het museum te zien is. Tiny Triptych onderzoekt hoe religie op onverwachte manieren zijn verschijningsvorm kan hebben in de huidige maatschappij. In deze tijd van secularisatie heeft populaire muziek immers op sommige vlakken de rol van religie overgenomen. Mensen zoeken steun en verbondenheid bij muziek, en ook verering is een belangrijk aspect van de huidige popcultuur.

De eerste exposant is Annegien van Doorn met Eye Will Follow, te zien van zaterdag 3 november tot zaterdag 15 december.

De opening is op zaterdag 3 november van 20.30 tot 22.00 uur, tijdens de Amsterdamse Museumnacht.

Annegien maakte ook een speciale Small Edition van het project, een risoprint in beperkte oplage (38,5 x 31 cm). Deze is voor 45 euro te koop tijdens de opening, en nadien via de website van Annegien.


Met een titel die geleend is van U2’s hit ‘I Will Follow’, over de dood van Bono’s moeder, verbeeldt Eye Will Follow een altaar voor het vereren van muziek. Het werk verwijst naar hoe popsterren op een voetstuk geplaatst worden door hun fans. De drumstokjes in de afbeelding zijn verworden tot een object van devotie, terwijl hetzelfde drumstokje in het mededelingenkastje een alledaags object blijft. Het is een metafoor voor hoe sommigen onder ons verafgood worden.


Annegien van Doorn (NL, 1982) studeerde Fotografie aan de St. Joost Akademie in Breda en heeft vervolgens de tweejarige masteropleiding ‘Arte y Contextos Intermedia’ aan de Universitat de Barcelona gevolgd. Haar werk is in binnen- en buitenland tentoongesteld en was onder meer te zien in Amsterdam in FOAM, C&H art gallery, Torch Gallery en de Melkweg Expo, in MONA (Detroit), Le Botanique (Brussel), Breda Photo en in het Les Recontres de la Photographie Festival in Arles. Naast autonoom werk, werkt ze ook in opdracht voor onder andere Kesselskramer, We Are Public en De Correspondent. Meer informatie op www.annegienvandoorn.com

Eind december volgt de expositie van Simon Wald-Lasowski. In maart 2019 toont het museum een werk van Adrian & Gidi.


Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur.  In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

Meer info www.thesmallmuseum.nl


Met dank aan Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum en Stichting Niemeijer Fonds.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma