Programma
TIME STYLE 1

TIME & STYLE sessions: Tamaya Honda & Miyuki Moriya - Super-Sonic Jazz Festival

TIME & STYLE sessions: Tamaya Honda & Miyuki Moriya - Super-Sonic Jazz Festival

donderdag 14 november 2019

donderdag 14 november 2019

Zaal open: 17:00, Hoofdprogramma: 17:45

Tijdens Super-Sonic Jazz Festival 2019 vindt er iedere dag (behalve zaterdag 16 nov) een gratis concert plaats in de prachtige, Japanse designwinkel TIME & STYLE aan de Marnixstraat 148 in Amsterdam. Het is niet nodig om je hiervoor aan te melden en je hoeft niet in het bezit te zijn van een festivalticket: de concerten zijn openbaar toegankelijk voor iedereen.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 noveber geven de twee Japanse top jazzmuzikanten Tamaya Honda en Miyuki Moriya een gezamenlijk concert:

Tamaya Honda
Tamaya Honda wordt gezien als dé belangrijkste Japanse drummer van dit moment. Hij groeide op in Tokio in een zeer muzikale familie: zijn ouders waren pianist Takehiro Honda en zanger Chico Honda, en ook beide grootvaders waren gevestigde muzikanten. Tamaya begon in de jaren ’90 op aanbeveling van zijn vader een carrière in de jazz na te streven. Door de combinatie van zelfstudie en aangeboren talent ontwikkelde hij een bijzondere en opvallend krachtige en emotionele stijl van drummen, waarmee  hij in binnen- en buitenland bekend werd als toonaangevend jazzdrummer. Zo speelde hij o.a. al op het belangrijke Duitse jazzfestival Moers. Op donderdag 14 en vrijdag 15 november speelt hij samen met altsaxofonist Miyuki Moriya in TIME & STYLE in Amsterdam. 

Miyuki Moriya
De eigentijdse altsaxofonist Miyuki Moriya is een jazz grootheid in thuisland Japan. Ze werd geboren in de dunbevolkte, Japanse provincie Kagawa, waar ze op jonge leeftijd geïnteresseerd raakte in jazz. Ze trok vervolgens naar Tokio om te studeren aan het conservatorium. Na haar afstuderen werd ze lid van de volledig vrouwelijke jazzband BIANCA, waarmee ze in 2008 met de release van het debuutalbum van de band meteen landelijk doorbrak. Het leverde haar destijds ook de belangrijke Japanse jazzprijs ‘New National Star’ van jazz magazine ADLIB op. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder, en is de muzikante uitgegroeid tot een household name in de Japanse jazzwereld. Haar nummers worden gezien als vaderlandse jazzklassiekers en worden veelvuldig gecoverd door collega-musici. Sinds 2017 speelt ze regelmatig samen met Tamaya Honda, waarmee ze ook in TIME & STYLE in Amsterdam te zien zal zijn.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Tamaya Honda
  • Miyuki Moriya
Paradiso Programme

Programma