Programma
AMOK

Tijn Wybenga & AM.OK

Tijn Wybenga & AM.OK

vrijdag 10 maart 2023

vrijdag 10 maart 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

AM.OK is het Amsterdams Modern Orkest, een afspiegeling van het huidige Nederlandse jazzgeluid en meer. Hun muziek kent geen label: chunky grooves, meeslepende ballads, wilde solo's en spacey soundscapes - alles is mogelijk.

Onder leiding van componist Tijn Wybenga is het orkest opgericht met het doel de meest spannende nieuwe spelers te combineren en hun signatuur te doen versmelten tot iets nieuws. Muziek die een generatie weerspiegelt en het jazzidioom overstijgt.

Het alom geprezen debuutalbum Brainteaser (2021) werd door de Deutscher Jazzpreis 2022 bekroond als 'Best International Debut Album'. Het bevat vijf stukken die Wybenga en zijn dertienkoppige orkest opnamen in het invloedrijke Amsterdamse jazzpodium Bimhuis. Op het album werkte hij samen met improviserende musici als Alistair Payne, Kika Sprangers, George Dumitriu en Jamie Peet.

AM.OK doet wat het moet doen: de weg wijzen. Wybenga durft ongegeneerd en toch speels te zijn, waarbij het orkest zowel als groep als met haar leden een grote belofte creëert voor de toekomst.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • AM.OK
  • Tijn Wybenga
Hqdefault 221115 111414

Tijn Wybenga & AM.OK

Roofles - North Sea Jazz 2021

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma