Programma
Paradiso

Ticket to the Tropics Festival - met Jungle by Night, Vaudou Game en Zitakula

Ticket to the Tropics Festival - met Jungle by Night, Vaudou Game en Zitakula

zaterdag 20 juni 2015

zaterdag 20 juni 2015

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen.

Ticket to the Tropics luidt op 20 juni de zomer in met een eendaags festival binnen in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Met Jungle by Night, Vaudou Game en Zitakula. En aansluitend (vanaf 24.00 uur) dansen tot de vroege uurtjes op de tropische plaatjes van onder meer DJs Nigga Fox, Mr Mendel, Eaglemen, JBN Soundsystem.

Jungle By Night 

Deze band heeft eigenlijk geen introductie meer nodig nadat ze de afgelopen jaren de ene na de andere festivalweide aan gort speelden, we noemen er slechts een aantal: Lowlands, North Sea Jazz, Sziget, Fuji Rock, Great Wide Open. Afrobeat is welliswaar de basis van de muziek van Jungle By Night, maar Hip Hop beats, funk licks, techno grooves en psychedelische klanken vechten om voorrang op hun derde album ‘The Hunt’.

Soundcloud

Vaudou Game

Vaudou Game is een nieuw en bijzonder geluid, ontsproten aan het brein van bandleider Peter Solo. Hij mengde de harmonieuze zang typerend voor de rituele voodoo-ceremonies in Togo en Benin met 70’s Afro-funk, Blues en Soul. Afgelopen september verscheen hun eerste album APIAFO bij Hot Casa Records, en Gilles Peterson van de BBC was meteen fan. Vaudou Games was een van de hoogtepunten van Into the Great Wide Open afgelopen jaar, en nu brengen ze het vuur van de Togolese voodoo-cultuur naar het Ticket to the Tropics Festival.

Soundcloud

Zitakula

Zitakula is een negenkoppige afrobeatband uit Amsterdam, die is vernoemd naar een exotische parkiet met groengele kleuren en een onderscheidende lokroep. De band is bij elkaar gekomen door een liefde voor de grooves van Lagos en Addis Ababa, de werelden van Fela Kuti en Mulatu Astatke. Zitakula brengt een explosieve mix van Afrikaanse ritmes en melodieen en westerse jazz en funk, met een scheutje Brazilie. 


Paradiso Programme

Programma