Programma
Paradiso

Ticket to the Tropics - ADE

Ticket to the Tropics - ADE

zaterdag 18 oktober 2014

zaterdag 18 oktober 2014

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord.

Line-up: Gallowstreet (live), Kutmah, Hugo Mendez / Sofrito Soundsystem, Mr. Mendel, Eaglemen.

Gallowstreet Brass Band presenteert deze avond hun nieuwe EP, die al wordt gedraaid door BBC radio 6 en Studio Brussel. De Amsterdamse band heeft zijn sporen op straat verdiend, waarbij ze uit heel diverse muzikale bronnen putten: van hiphop tot house, en van trap tot funk en Afrikaanse ritmes. Met tien man op drums, percussie en veel blazers is stilstaan geen optie.

Kutmah is een beats-man die net zo makkelijk een plaat van Flying Lotus als een plaat met oude Afrikaanse muziek op zet. De Britse dj combineert moeiteloos en razendsnel hiphop met jazz, funk, elektronica en exotica. Afgelopen zomer stond hij op Lowlands in de X-ray en verscheen zijn EP op Ninja Tune, na eerdere releases op Brainfeeder.

Hugo Mendez is een van de boegbeelden van het Sofrito-label, befaamd om hun legendarische Tropical Warehouse Parties in Engeland. Zijn muziek is een mix van Afro grooves, mambo, samba, calypso, tropical disco, funk en cumbia. Hij maakte compilaties voor onder meer Strut, Jazzman, Nascente (Tropical Funk Experience) en hij werkte mee aan ‘Tumbélé!’, de compilatie-cd voor Soundway met vergeten parels van de Frans-Caribische eilanden Guadeloupe en Martinique.

Paradiso Programme

Programma