Programma
MG Tentacle Tribe 160908 7106

Theatre Forever: Tentacle Tribe & Serial Stepperz

Theatre Forever: Tentacle Tribe & Serial Stepperz

vrijdag 2 februari 2018

vrijdag 2 februari 2018

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

CJP 17,50 (via SSBA)
  • Programma met zitplaatsen

Summer Dance Forever presenteert: Theatre Forever, twee dansvoorstellingen van internationaal vooraanstaande gezelschappen in de Stadsschouwburg Amsterdam: Fractals of you van Tentacle Tribe (CA) en 10 Years Serial Stepperz van Serial Stepperz (FR).

Host en Q&A na afloop: Andrew Makkinga


Tentacle Tribe – Fractals of you (Europese première)
In hun thuisland Canada wordt het conceptuele hiphopgezelschap Tentacle Tribe geprezen als één van de meest vooraanstaande dansgroepen van dit moment. Met een achtergrond in zowel moderne als urban dansstijlen, betovert duo Emmanuelle Lê Phan en Elon Höglund het publiek met hun innovatieve en organische bewegingen. Het nieuwe werk ‘Fractals of you’ wordt gekenmerkt door een flow, door een combinatie van lichamelijkheid en precisie. Het onderzoekt de evolutie van bewustzijn en viert de innerlijke zoektocht naar kennis. Lê Phan en Höglund zetten hun onderzoek naar harmonie met de bewegende beelden van schilder Gene Pendon voort met een extreme fluïditeit die in perfecte symbiose is met de soundscape. Mandalas en andere symbolen baden de lichamen van de dansers in penseelstreken. In dit droomlandschap komen tegenstellingen samen: schaduw en licht, hoeken en curves, mannelijk en vrouwelijk, snelheid en stilte. Een visueel schimmenspel van een betoverende schoonheid die de verbeelding en bewustzijn aanspreekt.


Serial Stepperz – 10 Years Serial Stepperz
Inmiddels bestaan ze alweer tien jaar, deze dansgroep opgericht door Babson en Yugson van de legendarische Wanted Posse. Met een crew die verschillende generaties dansers samenbrengt maakt Serial Stepperz (FR) zich hard voor de House Dance, een stijl waarin deze heren grootmeester zijn. Onder het motto ‘Time to change the rules’ laten ze zien dat ze deze dans niet alleen tot in de puntjes beheersen, maar dat ze hier ook een eigen draai aan weten te geven. Iedere danser brengt een unieke stijl met zich mee, wat resulteert in House Dance met injecties van o.a. hiphop, New Style, Popping & Locking en Top Rock.
De afgelopen tien jaar bracht Serial Stepperz hun shows naar een aantal van de grootste podia ter wereld (o.a. Battle of the Year, Breakin’ Convention) en sleepte, zowel de individuele leden als in groepsformatie, een legio aan prijzen in de wacht. In 2018 staat hun eigen verhaal centraal: The Serial Stepperz Legacy.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Tentacle Tribe
  • Serial Stepperz
Fractals of You teaser - Tentacle Tribe

Fractals of You teaser - Tentacle Tribe

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Serial Stepperz - 10 Years Serial Stepperz
Paradiso Programme

Programma