Programma
Tentacle Tribe 1600

Theatre Forever: Tentacle Tribe, Dalton Jansen

Theatre Forever: Tentacle Tribe, Dalton Jansen

vrijdag 18 augustus 2017

vrijdag 18 augustus 2017

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Entree CJP 12.50 incl. daglidmaatschap

Een uurtje op de vroege avond onderdompelen in urban dans van hoog niveau. Dat is wat internationaal urban dansfestival Summer Dance Forever presenteert in het Melkweg theater,  met twee voorstellingen in één programma. In drie dagen - vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus - zijn er zes voorstellingen te zien, van internationale gezelschappen en talent uit eigen land. Het Summer Dance Forever festival, dat van 15 t/m 23 augustus op verschillende locaties in Amsterdam plaatsvindt, laat zien waarom een dans die uit de straten van New York kwam een prominente plek verdient op de podia van de wereld.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Summer Dance Forever

Tentacle Tribe: Origami Mami

Drie vrouwen vormen en hervormen de ruimte om hen heen met intieme, in elkaar verstrengelde bewegingen die zo nu en dan uitbreken tot een knap standje technisch voetenwerk. Origami Mami is een choreografie van Emanuelle “Cleopatra” Lê Phan. In dit nieuwe vrouwentrio laat zij Origami, de Japanse papiervouwkunst, de leidraad vormen voor de transformatie van eenvoudige lijnen naar complexe geometrische vormen. Met een achtergrond in zowel moderne als urban dansstijlen vormt Lê Phan samen met Elon Höglund het conceptuele hiphopgezelschap Tentacle Tribe, in hun thuisland Canada geprezen als één van de meest vooraanstaande dansgroepen van dit moment.

Origami Mami by Tentacle Tribe, photo by Alexandre Gilbert

Origami Mami by Tentacle Tribe

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Dalton Jansen: The Double

Toen choreograaf Dalton Jansen twee jaar geleden Gihan Koster tegenkwam, viel de treffende gelijkenis met oud-collega Terencio Douw hem meteen op. Getriggerd door hun bijna identieke uiterlijk en expliciete bewegingstaal, besloot hij een stuk te maken voor deze twee dansers in een nieuwe stijl: Urban Contemporary, met Break Dance en Martial Arts als stevige basis. Nadat ze zowel de jury- als de publieksprijs wonnen op de Rotterdamse talentenjacht ‘Fanatics’, en door hedendaags dansveteraar Conny Janssen bestempeld werden als ‘de nieuwe hedendaagse danstaal’, is Dalton er klaar voor om met The Double een geheel eigen concept naar het podium te brengen. 

The Double is een ontmoeting van twee eenzelfde dansers, die elkaar uitdagen maar elkaar ook hun kracht en zwaktes tonen. Het boort een diepe laag van fysieke energie aan, die gaat over jezelf leren kennen door de ogen van een ander. Is The Double een echte dubbelganger, of louter een fantasie?   

Tentacle Tribe 1600

Dalton Jansen: The Double

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

Kijk hier voor het hele festivalprogramma van Summer Dance Forever.

Packages
Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. Zie hier voor meer informatie over packages.

Merchandise

Artikelen van dit programma zijn te koop in de webshops van paradisowinkel.nl

Paradiso Programme

Programma