Programma
Paradiso

Theatre Forever - Summer Dance Forever 2021

Theatre Forever - Summer Dance Forever 2021

zaterdag 21 augustus 2021

zaterdag 21 augustus 2021

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Het is bij dit programma verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app óf een coronacertificaat (DCC) in de app van een ander Europees land te tonen aan de ingang. Dit kan een volledige vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag. In geval van het laatste moeten bezoekers een gratis testafspraak inplannen via testenvoortoegang.org. Na afname van de test ontvang je binnen een uur de uitslag en op vertoon van een negatieve testbewijs krijg je vervolgens toegang tot de zaal. Je test mag maximaal 24 uur oud zijn.

Check alle actuele informatie in de FAQ op de website van Summer Dance Forever.

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam presenteert dansfestival Summer Dance Forever een eclectische mix van hiphopdans uit Frankrijk, met Naïf Production, Flowcus en Relevant.

Naïf Production: La Mécanique des Ombres

Is het dans of acrobatiek? De drie jonge gasten van Naïf Production studeerden als tieners circuskunsten en dat zal je geen moment ontgaan tijdens het genieten van La Mécanique des Ombres – ofwel The Mechanics of Shadows. Het trio dansacrobaten, drie identieke figuren, bewegen met een indrukwekkende vastberadenheid in hun missie om de fundamentele gedragscodes van menselijke relaties te herontdekken. Naïf Production ontving voor deze show al de (Re)connaissance Jury and Public Choice awards en de SACD.

Flowcus: Influences 2.0

Voor Influences 2.0 liet Bruce Chiefare zich inspireren door de oude kunst van Bonsai. Zoals een boom takken laat sterven om andere takken sterker te laten groeien in het licht, zo kijkt bboy Bruce ook naar dans: het transformeert zichzelf en wist bepaalde gebaren uit. Influences 2.0 is een meeslepende samensmelting van de Bonsai kunstvorm en dans met diepe wortels in hiphop.

Relevant: Upshot

Met trots presenteert Summer Dance Forever de winnaars van de Hiphop Games uit 2019. De dansers van Relevant komen allen uit Lyon en besloten in 2016 hun eigen dansgezelschap op te zetten, gemotiveerd door de creatieve energie rondom hiphop. Laat je in Upshot leiden door het gedrag, de normen en houdingen van een individu in relatie tot een groep. Wie herkent de verschillende sociale rollen per danser? En hoe kun je met behulp van je lichaam en bewegingen jezelf aan een ander voorstellen, jezelf presenteren en een dialoog aangaan? 

Summer Dance Forever
Amsterdam is elk jaar in augustus de wereldhoofdstad van de dans. Naast battles waarin dansers het tegen elkaar opnemen, theatervoorstellingen van gevestigd talent, jonge en nieuwe makers, clubnachten met soulvolle dansmuziek en workshops voor alle dansstijlen biedt hiphopdansfestival Summer Dance Forever een toegankelijk en divers programma voor dansers en dansliefhebbers.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

    Paradiso Programme

    Programma