Programma
Linda hayford 1600

Theatre Forever: Linda Hayford, Roy & Simon

Theatre Forever: Linda Hayford, Roy & Simon

Sunday 20 August 2017

Sunday 20 August 2017

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Entree CJP 12.50 incl. daglidmaatschap

Een uurtje op de vroege avond onderdompelen in urban dans van hoog niveau. Dat is wat internationaal urban dansfestival Summer Dance Forever presenteert in Melkweg Upstairs, met twee voorstellingen in één programma. In drie dagen - vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus - zijn er zes voorstellingen te zien, van internationale gezelschappen en talent uit eigen land. Het Summer Dance Forever festival, dat van 15 t/m 23 augustus op verschillende locaties in Amsterdam plaatsvindt, laat zien waarom een dans die uit de straten van New York kwam een prominente plek verdient op de podia van de wereld.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Summer Dance Forever

Linda Hayford: Shapeshifting

Shapeshifting is de eerste solo van Linda Hayford binnen cie. Inside Out. Zij behoort in Frankrijk tot de laatste lichting nieuwe makers. In Shapeshifting gebruikt Hayford popping als voornaamste techniek om tot een bezwerende voorstelling te komen, in een muzikale wereld gecomponeerd door Abraham Diallo. Haar lichaam, overgenomen door een spiritueel wezen, lijkt bovennatuurlijke vormen en verschijningen aan te nemen. In dit gewaagde introspectief volgt het publiek de sierlijke metamorfose van Hayford, dansend vanuit de schaduw naar het licht.

Linda Hayford is een gerenommeerd danseres wiens onmiskenbare technische beheersing aan de basis ligt van haar organische bewegingen. Popping, hiphop en house dance komen samen in één harmonieuze fysieke expressie. Hayford werkt samen met cie’s Par Terre – Anne Nguyen, Paradox-sal, Engrenage – Marie Houdin en Black Sheep – Johanna Faye / Saïdo Lehlouh, en ontwikkelt haar eigen soloprojecten binnen cie. Inside Out.

Linda hayford 1600

Linda Hayford: Shapeshifting

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Simon Bus & Roy Overdijk: Boredom 2.0

In 2014 maakten Andrey “Drosha” Grekhov en Simon “Statue” Bus in coproductie met Summer Dance Forever het duet Boredom, dat als opening van de theateravond in de Stadsschouwburg omschreven werd als een gedurfd Beckettiaans traag getimed Waiting for Godot. Het stuk is geïnspireerd op het drankgebruik van witte-boorden werkers in de Sovjet-Unie. Aan de hand van absurd komische interacties verbeelden twee verveelde mannen de drang om te ontsnappen aan de realiteit na een lange werkdag.

Met Boredom 2.0 maken zij het vervolg, aangevuld met een derde talentvolle jonge Nederlandse maker. Roy Overdijk van The Ruggeds vervangt Drosha als danser en mede-choreograaf en Drosha zelf neemt deze keer de dramaturgie en regie voor zijn rekening.

Linda hayford 1600

Simon Bus & Roy Overdijk: Boredom 2.0

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

Kijk hier voor het hele festivalprogramma van Summer Dance Forever.

Packages
Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. Zie hier voor meer informatie over packages.

Merchandise

Artikelen van dit programma zijn te koop in de webshops van paradisowinkel.nl

Paradiso Programme

Programma