Paradiso

The Triffids play 'Born Sandy Devotional' - verplaatst naar Paradiso Noord, Tolhuistuin

The Triffids play 'Born Sandy Devotional' - verplaatst naar Paradiso Noord, Tolhuistuin

Tuesday 18 October 2016

Tuesday 18 October 2016

Dit concert is verschoven van Paradiso naar Paradiso Noord (adres: IJpromenade 2, Amsterdam). Het voorprogramma is komen te vervallen, The Triffids zullen spelen om 20.30 uur, de zaal gaat nu open om 19.30 uur. Reeds gekochte kaarten blijven geldig

Tussen 1978 en 1989 gingen The Triffids, met frontman David McComb, de wereld over met hun alternatieve rock en post-punk. Hoewel de band uit het Australische Perth komt, boeken ze de grootste successen in Groot Brittannië en Scandinavië met nummers als 'Wide Open Road' en 'Bury Me Deep in Love'. In eigen land wordt de band in 2008 door Nick Cave ingewijd in de Hall of Fame, waarmee het belang van de band in de Australische muziekgeschiedenis benadrukt wordt. Frontman McComb is op dat moment al overleden (1999 op 36-jarige leeftijd) aan de gevolgen van drank- en drugsgebruik.

Ter nagedachtenis van Dave McComb spelen de resterende bandleden Rob McComb, Alsy MacDonald, Martyn Casey, Jill Birth, Graham Lee en een aantal speciale gasten het meest succesvolle album 'Born Sandy Devotional' integraal. Die plaat viert dit jaar haar dertigjarig bestaan.

Paradiso Programme

Programma