Programma
Paradiso

The Trevor Horn Band plus special guest Seal

The Trevor Horn Band plus special guest Seal

maandag 13 juli 2015

maandag 13 juli 2015

De Trevor Horn Band is een supergroep met Trevor Horn op bas en vocalen, Steve Lipson op gitaar, Lol Creme op gitaar en vocalen en Ash Soan op drums. De band werd opgericht in 2006 als Producers en in 2012 kwam hun debuutalbum 'Made in Basing Street' uit. De Trevor Horn Band is op tournee met niet de minste gastzangers, waaronder Seal.

Trevor Horn produceerde bijna de hele soundtrack van de jaren tachtig, inclusief albums en grote hits van Frankie Goes to Hollywood en Seal en baanbrekende platen als ‘Slave to the Rhythm’ van Grace Jones en ‘The Lexicon of Love’ van ABC. De videoclip van zijn eigen band The Buggles, ‘Video Killed the Radio Star’ is zo ongeveer synoniem voor MTV; het was de eerste videoclip die er werd uitgezonden (het nummer was twee jaar daarvoor al een hit). Als songwriter droeg Horn bij aan nummers zoals ‘Baby Blue’ van Dusty Springfield, ‘Owner of a Lonely Heart’ van Yes  en ‘Buffalo Gals’ van Malcolm McLaren.

Trevor Horn werd geboren in 1949 in Durham City, in Noord-Engeland, en is al ruim dertig jaar mede-eigenaar van platenlabel ZTT, een opnamestudio en een muziekuitgeverij. De vooraanstaande muziekproducent, songwriter en muzikant (Horn voegde zich in 1980 korte tijd bij de rockgroep Yes en richtte later Art of Noise op) werd bekroond met drie BRIT Awards en een Grammy.

Nog een kleine greep uit de artiesten met wie Trevor Horn werkte: Cher, Tina Turner, Lisa Stansfield, Tom Jones, Paul McCartney, Pet Shop Boys, Simple Minds, Eros Ramazzotti, Mike Oldfield, Marc Almond, Charlotte Church, t.A.T.u, LeAnn Rimes, Belle & Sebastian. Ook een van de best verkopende singles allertijden ‘Do They Know It’s Christmas’ van Band Aid is door Horn geproduceerd. Zijn favoriete vrouwelijke artiest heeft Horn gemeen met zijn favoriete mannelijke artiest allertijden, Seal - met wie hij al 25 jaar werkt - en dat is Dionne Warwick. Haar vertolking van ‘Walk on By’ is zijn vroegste herinnering aan muziek; latere invloeden waren The Beatles en Kraftwerk.

Paradiso Programme

Programma