Programma
1600x1250 The Specials photo

The Specials + DJ Saffiyah Khan

The Specials + DJ Saffiyah Khan

zaterdag 6 april 2019

zaterdag 6 april 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:15, Hoofdprogramma: 20:30

In de industriële, Britse stad Coventry werd in 1977 de band 'The Specials' opgericht. Een van de eerste multiculturele popgroepen. Qua muzikanten, maar ook qua muziek. Ze mixten bijvoorbeeld Engelse punk met Jamaicaanse ritmes en worden gezien als de grondleggers van de Britse ska. Na een korte, succesvolle carrière besluiten ze in 1984 uit elkaar te gaan. Niet veel later wordt het oeuvre van The Specials gezien als een van de meest invloedrijke in de Britse muziekgeschiedenis.

Dat komt vooral door hun controversiële songteksten. De nummers klinken vrolijk maar gaan over hoge werkloosheid, beoordeeld worden op je huidskleur en de dreiging van het racistische National Front. Een van de bekendste nummers is hun eerste single 'Gangsters', uitgebracht op het door toetsenist Jerry Dammers opgerichte 2-Tone label.

In 2008 besluit de band weer bij elkaar te komen, en met succes. Tijdens hun reünietour blijkt nog steeds elk nummer raak, ook in ons land. In 2010 speelt de band op Lowlands en in 2011 staan ze tot twee keer toe in een uitverkochte Paradiso. Een jaar later verschijnt het tribute-album ‘Specialized’, waarvan de opbrengsten worden gedoneerd aan het ‘Teenage Cancer Trust’. Na het tragische verlies van drummer en oprichter John Bradbury besluit de band in december 2015 toch om door te gaan. Onlangs werd zelfs bekend gemaakt dat we een nieuw album kunnen verwachten. De plaat ‘Encore’ staat gepland voor februari 2019.

Voorprogramma: Saffiyah Khan (dj set)

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • The Specials
  • Saffiyah Khan (dj set)

Specials Afterparty

Direct na het concert van The Specials kun je terecht in de kelderbar van Paradiso voor de afterparty met dj's Mulat en Skanga (Rudeboy Sessions). Je hebt hier geen ticket of bandje voor nodig. Iedereen met een ticket voor The Specials kan naar de afterparty.

Hqdefault 181102 113931

Live @ Paradiso - 2011

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Hqdefault 181102 113931 1

Ghost Town

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma