Programma
W375 960704 Happy Camper Gravity

The Small Museum presenteert Job, Joris en Marieke

The Small Museum presenteert Job, Joris en Marieke

zondag 26 maart 2017

zondag 26 maart 2017

In Paradiso

De tentoonstelling Gravity van Oscargenomineerde animatiestudio Job, Joris & Marieke, in samenwerking met Happy Camper, in het kleinste museum (The Small Museum) van Nederland wordt op zondag 26 maart om 16.00 uur geopend. De expositie is te zien tot 28 mei 2017.

Job, Joris & Marieke is een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. De studio is in 2007 in Utrecht opgericht door Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw. Hun werk bestaat uit vrije films, videoclips, commercials en educatieve projecten. In 2015 werd hun korte film A Single Life genomineerd voor een Oscar. De animatiefilms Mute (2013) en Otto (2015) wonnen vele internationale prijzen. De studio maakt ook videoclips, zoals 'Ik neem je mee' van Gers Pardoel - destijds de best bekeken Nederlandse videoclip op Youtube.

De expositie, genaamd Gravity, toont een animatie, frame voor frame uitgeprint met een 3D-printer. Deze animatie is onderdeel van een serie loops die de identiteit vormen voor het nieuwe album van het Edison winnende muziekproject Happy Camper.  Tijdens de opening houden Job, Joris & Marieke een presentatie waarin zij meer zullen vertellen over de totstandkoming van het werk. De presentatie vindt plaats in de kelder van Paradiso.

Happy Camper
Happy Camper is een band en multi-mediaproject rondom muzikant, producer, componist en filmmaker Job Roggeveen. Met behulp van gastartiesten als Janne Schra, Blaudzun en Tim Knol bracht Roggeveen twee albums uit vol gearrangeerde pop, beïnvloed door chansons en filmmuziek. Happy Camper keert in 2017 terug met een nieuw meer elektronisch album: Gravity, met medewerking van zangers en zangeressen Pien Feith, Tessa Douwstra (Luwten), Kris Berry,  Marien Dorleijn (Moss), Emil Landman en Marnix Dorrestein (IX).

The Small Museum
Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur.  In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma