Programma
Gl 01

The Small Museum presenteert Guiding Light door Our Polite Society

The Small Museum presenteert Guiding Light door Our Polite Society

Friday 15 April 2016

Friday 15 April 2016

In Paradiso

Nieuwe expositie in het Small Museunm, te zien tot en met 1 juli 2016. 
De opening van Guiding Light is op vrijdag 15 april om 20.30 uur.

Guiding light, guiding light
Guiding through these nights

(Television, 1977)

The Small Museum presenteert Guiding Light, een iconisch lichtsculptuur van grafisch ontwerpbureau Our Polite Society. Zij ontwierpen speciaal voor het museum een driedimensionaal neon object dat verwijst naar zowel de kerkelijke geschiedenis van Paradiso als haar huidige functie als poppodium. Het bestaat uit de twee woorden POP en ROCK, die samen een kruis vormen. Religie heeft plaatsgemaakt voor de aanbidding van pop- en rockartiesten en de haast transcendente ervaringen van concert- en festivalbezoekers.

Our Polite Society is een grafisch ontwerpbureau, gevestigd in Amsterdam en Stockholm. Het bureau is opgericht in 2008 door Jens Schildt (SE) en Matthias Kreutzer (D). Ze ontwerpen (typo)grafische huisstijlen,  boeken, tijdschriften, posters, tentoonstellingen, platenhoezen, (dingbat)fonts en websites. Hun focus ligt op typografie, structuur en methodiek. Our Polite Society exposeerde eerder in Amsterdam, Leipzig, Stockholm, Gent, Brussel, St. Petersburg, Pristina, Sofia and Saarbrücken.  Sinds 2015 is hun werk opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Naast hun studio praktijk zijn Jens en Matthias betrokken bij The Session. Dit collectief publiceert op onregelmatige basis thematische fanzines. Jens geeft les aan de Konstfack Universiteit in Stockholm, Matthias aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en incidenteel aan de University of Fine Arts in Saarbrücken, Duitsland. Meer informatie op www.ourpolitesociety.net.

The Small Museum huist in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte. In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen. Eerder exposeerden al kunstenaarsduo Lernert (Engelberts) & Sander (Plug) en Tereza Ruller (The Rodina). Meer informatie op www.thesmallmuseum.nl.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma