Programma
The Sisters of Mercy promo 2020 credit lara aimée

The Sisters of Mercy + The Virginmarys

The Sisters of Mercy + The Virginmarys

dinsdag 26 september 2023

dinsdag 26 september 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Tickets worden twee dagen voorafgaand aan het programma per e-mail toegestuurd.

The Sisters of Mercy leent zijn naam van het gelijknamige nummer van Leonard Cohen, maar daar houdt de vergelijking met de overleden zanger dan ook meteen weer op. Vanaf begin jaren ’80 is de Engelse band een bepalende factor in de new wave scene. De band was toentertijd een van de eerste die veelvuldig gebruik maakte van een drumcomputer, die de naam Doktor Avalanche kreeg. Het meest recente album ‘Vision Thing’ stamt uit 1992, maar klinkt nog immer tijdloos.

Anno 2023 is frontman Andrew Eldritch het enige overgebleven originele bandlid. Doktor Avalanche, die bij zijn introductie slechts vier geluiden kon fabriceren, is ingeruild voor een moderner exemplaar met meer mogelijkheden. Concerten zijn onveranderd indrukwekkend en met klassiekers als ‘Temple Of Love’ en ‘This Corrosion’ en ‘More’ maakt The Sisters Of Mercy hun cultstatus meer dan waar.

Support: The Virginmarys

Line-up

Grote Zaal

  • The Virginmarys
  • Sisters of Mercy
The Sisters Of Mercy

The Sisters Of Mercy

Lecretia My Reflection

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma