Programma
Thursday Theatre TS

The Ruggeds & Ghetto Funk Collective / Bots Kingdom / Sons of Wind / Snack Break Movement

The Ruggeds & Ghetto Funk Collective / Bots Kingdom / Sons of Wind / Snack Break Movement

Thursday 24 August 2023

Thursday 24 August 2023

In DeLaMar Theater

Zaal open: 20:15, Hoofdprogramma: 20:30

Online: €20,00 (incl. service) / Deur: €22,50 / Stadpas: €4,00

Dit programma is onderdeel van internationaal hiphopdansfestival Summer Dance Forever. Het festival vindt op verschillende locaties plaats, waaronder Paradiso, en biedt een keur aan dansvoorstellingen, explosieve battles (hiphop, popping, locking, house and waacking), soulvolle clubnachten en workshops van internationale topdansers. Dit jaar wordt het festival gehouden van 22-28 augustus. Voor het complete programma en tickets zie https://www.summerdanceforever...

Deze avond staan er vier explosieve dansvoorstellingen op het programma in DeLaMar Theater. Nederlands grootste breakdance crew The Ruggeds maakte samen met het Amsterdamse Ghetto Funk Collective een gloednieuwe voorstelling: in ‘Bots’ van Bots Kingdom veranderen virtuoze, robotisch poppende dansers in animatiefiguren. Sons of Wind presenteert een groepschoreografie geïnspireerd door het fenomeen ‘bounce’; en Snack Break Movement uit Los Angeles, winnaar van de SDF Theatre Competition 2022, laat hun winnende duet zien dat is gebaseerd op Amerikaanse kinderspelletjes. Gevolgd door een Q&A.

The Ruggeds & Ghetto Funk Collective: GROOVE
Een samenwerking tussen The Ruggeds en Ghetto Funk Collective MOET wel episch zijn! Het Eindhovense The Ruggeds is één van de meest actieve crews ter wereld. De prijswinnende groep treedt op tijdens grote internationale dansevenementen, schopte het tot de finales van NBC’s World of Dance seizoen 2, en werkte met artiesten als Rita Ora en Justin Bieber. Voor deze gloednieuwe voorstelling hielden ze het wat dichter bij huis en zochten ze de samenwerking met het Amsterdamse Ghetto Funk Collective. Puttend uit hun seventies-roots, doordrenkt dit artistieke gezelschap dans en muziek met funk, maar altijd in hun originele eigen stijl. Het Ghetto Funk Collective wil de boel nog generaties lang in beweging houden, net zolang tot ze het hele universum aan het dansen hebben.

Bots Kingdom: Bots
Met ‘Bots’ onderzoekt de Franse choreograaf en danser Blondy Mota-Kisoka in een essayistische choreografie het fenomeen ‘robotdans’. 'Bots' brengt zes dansers samen in deze stijl waarbij de performers lijken te transformeren tot geanimeerde 3D-karakters die zich van een robotachtige bewegingstaal bedienen. Het stuk gaat voorbij realisme. In hun transformatie ontstijgen de dansers meer en meer hun eigen menselijke identiteit en emoties.

Sons of Wind: Bounce
De voorstelling ‘Bounce’ van het Franse gezelschap Sons of Wind neemt je mee terug naar de basis van de hiphop, in een onderzoek naar de geschiedenis van de dans en hoe het principe van de ‘bounce’ de danser voedt en inspireert. Deze choreografie voor een grote groep dansers werd gemaakt door een van de grondleggers van Sons of Wind, Hiphop Forever-finalist Lumi Sow. De choreografie beweegt door de groep als de wind en benadrukt zo de waarde van overdracht. De dansers delen met elkaar een verlangen om door te geven wat zij zelf hebben geleerd en ontdekt, in nauwe uitwisseling met de muziek. Het principe 'bounce' gaat hierbij gaandeweg ook fungeren als een symbool voor terugveren, nooit opgeven, resoneren met de kracht van het leven zelf.

Snack Break Movement: Rock, Paper... (winnaar duocompetitie 2022)
Snack Break, een dansduo uit Los Angeles bestaand uit Emily ‘Lady Em’ Pietruszka en Joshua ‘B-boy Supajosh’ Culbreath, specialiseert zich in op streetdance gebaseerde performances. Met ‘Rock, Paper…’ wonnen ze ‘Best Duo’ tijdens de SDF Theatre Competition in 2022. In deze voorstelling nemen Emily en Joshua populaire Amerikaanse kinderspelletjes als uitgangspunt om menselijke relaties te onderzoeken. Zowel dansers als publiek worden geconfronteerd met de gevolgen van keuzes, machtsverhoudingen en kwetsbaarheid, gezien door een lens van streetdance choreografie en improvisatie.

Q&A
Nóg meer weten? Blijf hangen voor de Q&A en stel je brandende vragen aan de dansers en choreografen!

Line-up

Externe locatie

    Route naar DeLaMar Theater

    Het DeLaMar Theater bevindt zich aan de Marnixstraat 402. Het is erg dicht bij het Leidseplein en dus makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal stoppen trams 1, 2 en 5 bij het Leidseplein.

    Paradiso Programme

    Programma