Programma
Paradiso

The Residents "Wonder of Weird"

The Residents "Wonder of Weird"

maandag 20 mei 2013

maandag 20 mei 2013

Paradiso presenteert The Residents "Wonder of Weird" in het Muziekgebouw aan 't IJ. Adres: Piet Heinkade 1, Amsterdam. Concert met zitplaatsen.

Het mysterieuze avantgarde-collectief The Residents geeft een zeldzaam optreden in Nederland, dat Paradiso organiseert in Muziekgebouw aan ’t IJ. Opererend vanuit de underground sinds 1972  vieren The Residents vier decennia van ongebreidelde creativiteit met hun tournee "The Wonder of Weird". Na jaren van anonimiteit hebben de bandleden zichzelf onlangs bekend gemaakt als Randy, Chuck en Bob en presenteert de groep zich live als powertrio op gitaar, keyboard en zang. Als een hongerig paard vertolkt de band opnieuw hun klassieke nummers, galopperend op volle snelheid.

Tijdens dit optreden wordt de rauwe ziel van The Residents' zanger Randy Rose blootgelegd. Na zijn onthulling dat zijn huidige levenspartner een kat is, gaat Rose door met de bekentenis dat al zijn elf huwelijken zijn mislukt, terwijl hij dapper omgaat met het overblijfsel van zijn levenslange seksverslaving. ‘Sex, shrugs and anti-rock’n roll’ – het zit allemaal in The Residents' "Wonder of Weird."

N.B. Op vrijdag 24 mei is in de Brakke Grond de voorstelling MUSH-ROOM te zien van choreografe Grace Ellen Barkey, waarvoor The Residents een soundtrack schreven. Het psychedelische, het geheimzinnige en de verbeelding van The Residents en die van Grace Ellen Barkey zijn nauw verwant. Barkey en The Residents komen tot elkaar in een psychedelische wereld. Verwacht een virtuoze explosie van beelden, opgebouwd uit absurde figuren, dierlijke menswezens, elegante burleske en kleurrijke tableaux vivants.  Ga boor meer informatie en kaarten naar de website van De Brakke Grond.

Paradiso Programme

Programma