Programma
Paradiso

The Phantom Four Proudly Presents: Los Coronas

The Phantom Four Proudly Presents: Los Coronas

donderdag 14 mei 2015

donderdag 14 mei 2015

Op donderdag 14 mei vindt een nieuwe 'The Phantom Four Proudly Presents' avond plaats in Paradiso. Voor deze tweede editie kondigt de band met trots de komst van Spaanse surf legenden Los Coronas naar de Paradiso in Amsterdam aan. The Phantom Four zal met een eigen concert het voorprogramma verzorgen en daarnaast zullen enkele bandleden de avond als DJ verder invullen.

Los Coronas

De uit Madrid afkomstige band Los Coronas is de populairste instrumentale band in Spanje en behoort tot de top van de internationale surfscene. Met een mix van surf, rock&roll, spaghetti western, bluesrock, spyfi en americana staat de 6-koppige band met blazerssectie garant voor een feestje op alle podia. De band die als enige surfband is getekend door een major (Sony Spanje) verkoopt in eigen land alle grote poppodia uit en staat daar als headliner op alle grote festivals. De in 1991 opgerichte band fungeert midden jaren ´90 diverse keren als begeleidingsband van Dick Dale tijdens zijn Spaanse tours. Naast vele optredens in eigen land en tours door Mexico, Australië en de VS speelde de band op het South By Southwest festival. Hun muziek wordt gebruikt in diverse speelfilms en hun in Tucson, Arizona opgenomen “Adiós Sancho” is alweer het achtste album in het 24 jarig bestaan van deze Spaanse rocklegenden. De band speelde in 2013 voor het eerst in Nederland tijdens het North Sea Surf Festival en waren het absolute hoogtepunt van het festival.

The Phantom Four

Neerlands surfkoningenThe Phantom Four zijn de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot één van de bekendste en toonaangevendste surfbands ter wereld. De band speelde ruim 300 shows door heel Europa. Ze deden daarbij nagenoeg ieder podium en festival in Nederland aan en stond als headliner op alle grote surffestivals in Europa. De band is daarnaast verantwoordelijk voor North Sea Surf Radio, het eerste gratis online radiostation dat volledig in het teken staat van instrumentale surfmuziek. Nadat de band middels hun eigen North Sea Surf Festival al vele bands aan het Nederlandse publiek heeft voorgesteld organiseren zij regelmatig de "Proudly Presents" avonden waarbij ze bekende namen in de surf scene naar Nederland halen.


Paradiso Programme

Programma