Programma
Kerstmatinee 2010

The Paradiso Orchestra presenteert Paradiso's Only Kerstmatinee

The Paradiso Orchestra presenteert Paradiso's Only Kerstmatinee

zondag 26 december 2010

zondag 26 december 2010

‘The Paradiso Orchestra and friends’ presenteren een feestelijk, spannend en bont kerstspektakel in de grote zaal van Paradiso. Paradiso’s Only Kerstmatinee is een mix van klassieke muziek, meezingers, glühwein, momenten van overpeinzing en uiteraard een kerstverhaal. Verwacht gastoptredens van de katholieke fanfare St. Caecilia, de Roemeense muzikale alleskunner Vasile Nedea en een kerstverhaal van de Amsterdamse stadsdichter F. Starik.

Over The Paradiso Orchestra

In de grote zaal van Paradiso, waar ooit hardop werd gedroomd en gefantaseerd over de oprichting van het Concertgebouworkest, komt The Paradiso Orchestra drie keer per jaar samen om de muziek te maken die deze musici zelf mooi vinden, nieuwe stukken te spelen van componisten die zij te gek vinden en samen te werken met helden uit compleet andere werelden. De rokkostuums blijven in de kast en de bar blijft open, The Paradiso Orchestra hanteert zo zijn eigen concert etiquette. Een nieuwe generatie van muzikale avonturiers heeft elkaar gevonden in het collectief The Paradiso Orchestra. De musici kwamen van over de hele wereld naar Amsterdam en omstreken om muziek te gaan maken in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Nederlands Blazers Ensemble, EnsembleCaméléon, het New Trombone Collective en het Radio Filharmonisch Orkest.

Naast de Kerstmatinee staan er nog twee andere niet alledaagse concerten op het programma voor 2011. The Paradiso Orchestra gaat op donderdag 17 februari de uitdaging aan met een DJ, een VJ en muziek van Beethoven in Beethoven’s Fifth en staat op 21 april op het podium met drie van de beste saxofonisten van Nederland in Paradiso’s Only Night of the Saxophones.

Paradiso Programme

Programma