Programma
The Outsider 2024

The Outsider in Zaal 100

The Outsider in Zaal 100

Saturday 8 June 2024

Saturday 8 June 2024

In Zaal 100

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Als voorproefje op het tribuut van Wally Tax in Paradiso op 5 juli, is er op zaterdag 8 juni de opening van 'The Outsider in Zaal 100'; een tentoonstelling, film en enkele kleine optredens rondom zanger en schrijver Wally Tax.

Deze avond is nu ook een hommage aan medeorganisator Ben Waalwijk, die op 1 mei overleed. De samenwerking tussen Ben en Wally staat hier centraal: foto's van Ben en Wally zijn in de hal van Zaal 100 te zien en in de kleine zaal zijn schilderijen, foto's, posters en de hoesontwerpen van de volgende maand te verschijnen LP's 'Trunk Full of Memories' en 'The Outsider' te bewonderen.

Aja Waalwijk, de broer van Ben, vertelt na de opening in de kleine zaal over de ontmoeting tussen hem, Ben en Wally eind jaren 70. Daarnaast zal hij de plaat 'Geen Zonlicht' uit 1983 draaien, opgenomen met Ben en Wally. Hierna treedt Anneriek van Dorst op, begeleid door musici die ook deelnemen aan het tribuut in Paradiso en die Ben ooit betrok bij Ben's Big Balloon Band, die hij 35 jaar inzette voor de shows in Paradiso van het Amsterdams Ballongezelschap.

In de grote zaal is om 20:30 de documentaire 'Wally Tax Revisited' te zien, de eindexamenfilm van de Amsterdamse Filmacademie van regisseur Martijn de Groot, een indringende film met interviewfragmenten en opnames van Wally's laatste optreden met zijn band The Outsiders in de Melkweg in 1998.

Bekijk evenement op Facebook

Route naar Zaal 100

Paradiso Programme

Programma