Programma
Paradiso

The Night of the Unexpected

The Night of the Unexpected

vrijdag 7 september 2012

vrijdag 7 september 2012

Avontuurlijke muziekliefhebbers der lage landen verzamelen! The Night Of The Unexpected belooft weer een bijzondere muziekbelevenis te worden. Op het programma staan: Jameszoo + pianist Gideon van Gelder, Nate Wooley, Kapok met het Ragazze Kwartet, Jesca Hoop + band, werk van Michael Gordon en Sergey Khismatov door Slagwerk Den Haag en TROMP Concourswinnaars, Monica Germino met nieuw werk van Annie Gosfield.

De jaarlijkse Night Of The Unexpected bestaat uit optredens uit de wereld van de experimentele elektronica en improvisatie, gecomponeerd repertoire en conceptuele popmuziek. Op deze manier laat The Night Of The Unexpected op een dynamische wijze een dwarsdoorsnede zien van de actuele stand van zaken binnen, aan de randen en op de snijpunten van deze avontuurlijke muziekstromingen.

Sinds de editie van 2003 liggen 2 regels ten grondslag aan het evenement:

1) de optredens zijn kort en krachtig;

2) de optredens vinden door de hele zaal plaats.

Begonnen als nacht van verrassing en experiment binnen de Gaudeamus Muziekweek is The Night of the Unexpected inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks ijkpunt voor liefhebbers van nieuwe muziek in Nederland, maar ook in het buitenland. De aankomende editie markeert een jubileum: het is de 10e Night of the Unexpected in deze verrassende presentatievorm.


The Night of the Unexpected vindt plaats op:

6 september in Tivoli, Utrecht, in het kader van de Gaudeamus Muziekweek

7 september in Paradiso, Amsterdam

8 september in de Effenaar, Eindhoven, in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven en Axes Jazzpower

Voor meer informatie ga naar www.thenightoftheunexpected.nl

Beelden van The Night Of The Unexpected 2011 in Tivoli (Utrecht):

Paradiso Programme

Programma