Programma
Mohamed Ahaddaf

The New Sound of Ahaddaf

The New Sound of Ahaddaf

maandag 22 juni 2020

maandag 22 juni 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 13:30, Hoofdprogramma: 14:00

 • Programma met zitplaatsen
 • Beperkt aantal tickets per persoon
 • Tickets alleen online verkrijgbaar

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om kleinschalige concerten en programma’s mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Tickets zijn persoonlijk en kunnen niet worden doorverkocht. Aan de deur wordt om een ID-bewijs gevraagd. Meer informatie over de coronamaatregelen in Paradiso vind je hier. Lees deze voor bezoek door.

Op maandag 22 juni speelt componist/muzikant Mohamed Ahaddaf in de grote zaal van Paradiso voor een klein publiek. Het concert wordt vastgelegd op video en op maandag 29 juni uitgezonden via de kanalen van Marmoucha.

Muzikanten:

 • Mohammed Ahaddaf – ud/composition
 • Avishai Darash – piano/arrangement
 • Francesco Bongiorno – drums
 • Arin Keshishi – Bass
 • Gidon Nunes Vaz – trumpet

Mohamed Ahaddaf combineert westerse jazz met zijn Andalusische roots en invloeden uit het Midden-Oosten, wat resulteert in een spannend en kleurrijk geluid. Tijdens dit concert laat hij een aantal nieuwe nummers horen. 

Mohamed Ahaddaf is een componist en muzikant uit Marokko die stevig geworteld is in de Andalusische cultuur. Hij studeerde aan het conservatorium van Tetouan en had les van de grootmeester Mohamed Ramat. Hij was solist van het Andalusisch orkest van Mohamed Lardi Temsamani. Mohamed Ahaddaf woont ruim 20 jaar in Nederland en is een gerespecteerd musicus. In aanvulling op zijn Andalusische wortels heeft hij zich ontwikkeld in de jazz en Arabische muziek. In 2010 richtte hij 'Ahaddaf Quartet’ op met ud, piano, bas en percussie. Een ongebruikelijke combinatie waarbij de de piano en de ud centraal staan. Deze instrumenten staan aan de basis van verschillende cultureel bepaalde muziekpraktijken. Wat de piano is voor de westerse muziek (iedere muzikant speelt een beetje piano en de piano is in bijna iedere combinatie aanwezig) dat is de ud voor de Arabische muziek. Iedere muzikant speelt een beetje ud, en het is de basis van ieder orkest. Het combineren van deze twee instrumenten vraagt extra aandacht, niet in de laatste plaats door de vaste getemperde stemming van de piano en de vrije met kwartnoten doorspekte, stemmingen van de ud.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Marmoucha, waar Mohamed Ahaddaf tevens artistiek coördinator is van de Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse muziek van het Marmoucha Collective. Hij was tevens nauw betrokken bij de oprichting. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma