Programma
Lovetroll afbeelding

The New Punk#1 - Love Troll Baby Blue

The New Punk#1 - Love Troll Baby Blue

zondag 14 juli 2019

zondag 14 juli 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 12:00, Hoofdprogramma: 12:00

The Small Museum presenteert een drieluik over The New Punk, een beschouwing op de tegencultuur van deze tijd. Eerste deel van deze serie is Love troll baby blue, een werk van multimedia kunstenaar Reinilde Jonkhout (NL, 1986). De expositie is te zien van 14 mei tot 14 juli 2019.


Reinilde Jonkhout
 studeerde Fine Art aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam, en volgde daarna een Master in Film, waar ze een passie ontwikkelde voor het bewegende beeld. Ze maakt aantrekkelijke werken die balanceren op het randje van enerzijds een pijnlijke analyse over ons huidige Westerse leven en anderszijds plezierige observaties die de kijker wil betrekken op verschillende niveaus, zowel bewust als onderbewust. Reinilde groeide op in Curaçao en werkt en woont momenteel in Amsterdam. Ze exposeert vooral op underground locaties, en voltooide onlangs haar eerste film: The Coming of Cindy Claus.


Speciaal voor The Small Museum maakte Reinilde een werk over kwetsbaarheid als de nieuwe tegencultuur: ‘In een heersende cultuur van harde retoriek en schril geschreeuw, lijkt ellendigheid en ontmenselijking eindeloos geoorloofd. Gevoeligheid en kwetsbaarheid zijn dan revolutionair. Een nieuwe generatie heeft een kans om het anders te doen, maar sommige wensouders kiezen ervoor geen kinderen te krijgen om hen de aanstaande Apocalyps te besparen. Als het einde continu aanstaande lijkt, kan een speelse houding, zoals kinderen die hebben, de nieuwe punk zijn. En dat is misschien wat we nodig hebben. Om als nieuw om ons heen te kijken en te ontdekken wat ons bezielt. Alsof deze dag de eerste is dat we ons op aarde bevinden.’


Meer info: www.reinilde.com
Met muziek van Fire in the Middle
Met dank aan Jelmer Tuinen

Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur. In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.


Meer info www.thesmallmuseum.nl

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Hqdefault 190514 175123

  The coming of Cindy Claus - Trailer

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma