Programma
Paradiso

THE MIRROR CONSPIRACY + THE Q4

THE MIRROR CONSPIRACY + THE Q4

woensdag 20 januari 2010

woensdag 20 januari 2010

Er is sprake van een dubbelrelease, van TMC (album MOZAIC) en van The Q4 (EP Sound Surroundings). Vloeibare crossover van jazz-noir, triphop en rock.

The Mirror Conspiracy (TMC) is een Nederlands ensemble dat een prachtige, schemerige crossover speelt van jazz, lounge-noir, triphop en rock, geïnspireerd op "kunst, muziek en avonturen", zoals het ensemble zelf zegt. Deels instrumentaal en deels met jazzy vocalen van Daisy Cools, speelt de band vanaf 2006 samen. Mike Bindraban op toetsen, Nikos Paisopoulos op bas, Patrick Verdonk op diverse gitaren, Martijn Groen op drums, Angelo Franzen ook op gitaar, Esther Vroegindeweij op elektrische en akoestische viool en Ghasem Batamuntu op sopraansaxofoon, fluit en percussie. `Mozaic´ is de titel van het eerste studioalbum van The Mirror Conspiracy, dat in december van 2009 uitkwam bij Dying Giraffe Recordings.

Het Nederlandse producercollectief TheQ4, bestaande uit Arts The Beatdoctor, Sense en STW, brengt 22 januari zijn debuut Sound Surroundings uit. Honderden samples en zeker evenveel uren werk gingen in de productie van het album zitten, ruim vier jaar nadat het eerste nummer werd opgenomen komt Sound Surroundings uit op het Duitse Project:Mooncircle/HHV.DE. Op de plaat (en op het podium) staan onder andere Pax Unorthadox, BLS, Terryman, Curra Suarez en turntablist DJ Genaro.


Paradiso Programme

Programma