Programma
Paradiso

The Finals Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012

The Finals Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012

zondag 16 december 2012

zondag 16 december 2012

I.s.m. Amsterdam Electric Guitar Heaven.

De avond begint met de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards: vier gitaristen, die eerst werden geselecteerd uit online inzendingen en winnaars waren van de voorrondes tijdens de Guitar Matrix Festivals in de Music Matrix. Deze laatste vier gitaristen bewezen zichzelf tijdens de halve finale  in de Melkweg. Vanavond zijn er twee winnaars: de beste gitarist van Nederland tot en met 17 jaar en de beste gitarist van Nederland tot en met 30 jaar.

Ook ontvangt een deelnemer van de Longest Guitar Solo een prachtige elektrische gitaar (www.longestguitarsolo.nl). Deze online carrousel van gitaarsolo's startte met een solo door Jan Akkerman en groeide via het internet tot één heel lange solo!

Vervolgens gaat het los met Catawba River Fox. Catawba River Fox is een jonge band met o.a. Pablo van de Poel en andere leden van DeWolff. Southern Folk 'n’ Roll noemen ze het zelf.

Gilad Hekselman is een Israelisch jazzgitarist, woonachtig in New York. "Hij speelt in de lijn van Pat Metheny en Kurt Rosenwinkel met een warme en heldere gitaartoon, heldere articulatie, uitgebreide en gekke improvisatie-ideeen, snelheid wanneer hij het kan gebruiken, een uitgebreid begrip van harmonie en de flexibliteit om te gaan waar zijn band wil", schreef Ben Ratcliff van de New York Times. Gilad Hekselman werd uitgeroepen tot 'Best of 2011' door de New York Times, iTunes & Amazon. Hij is winnaar van de 2005 Gibson Montreux International Guitar Competition.

De avond wordt besloten met 'Electric Counterpoint'. Deze hallucinerende en swingende compositie van de Amerikaan Steve Reich is de slothymne van Amsterdam Electric Guitar Heaven 2012. Pat Metheny nam in 1987 als eerste gitarist het stuk op en vanavond is het weer live te horen in Paradiso. Uitgevoerd door een ensemble van 15 (bas)gitaren.

LINE-UP ARTIESTEN
- finalisten Sena Young Talent Guitar Awards
- winnaar Longest Guitar Solo
- Gilad Hekselman Trio
- Catawba River Fox
- 15 gitaristen onder leiding van Arnold Marinissen: met o.a. Mark Haanstra, Guillaume Heurtebieze, Seth Josel,  Jeroen Kimman, Bram Stadhouders, Aart Strootman, Paul van Utrecht, Raphael Vanoli, Patricio Wang.


Paradiso Programme

Programma