Programma
Paradiso

The Evolution of Orange & Brown: Amber Goomaa & David Dam (Duoconcert)

The Evolution of Orange & Brown: Amber Goomaa & David Dam (Duoconcert)

maandag 19 mei 2014

maandag 19 mei 2014

The Evolution of Orange & Brown.

2 bands, 2 artiesten, elk met hun eigen sound en stijl, maar met 1 gemeenschappelijke liefde: soul. Op deze avond laten Amber Gomaa en David Dam horen hoe zij die traditie hebben verwerkt in hun eigen repertoire. Beiden geven op deze avond een concert waarin zij songs spelen afkomstig van hun (nog te releasen) EP’s.

Amber Gomaa is al jarenlang actief in de Nederlandse muziekscene. Zij was de vaste backingvocaliste van o.a. Alain Clark en Qeaux Qeaux Jones. Op dit moment verzorgt zij bij Jett Rebel niet alleen de backings, maar staat zij ook achter de toetsen. Met deze Jett Rebel, oftewel Jelte Tuinstra, heeft zij haar eerste EP geproduceerd. Sterke popsongs, harde grooves, met een synthsound die soms terug doet denken aan de jaren 80. En de soul? Die hoor je onmiskenbaar terug in haar stem. 

www.ambergomaa.com

David Dam is een singer-songwriter. Hij maakt een mix van soul , indie-r&b en hip hop en heeft een mysterieuze en meeslepende sound. Hij heeft meerdere keren in de Melkweg gespeeld met o.a. Single Pilot en het AmBeCo Orkest. Zijn invloeden zijn Frank Ocean, The Weekend, en Lewis Taylor. Ondanks dat hij volwassen en bedreven over weet te komen, is zijn speelsheid aanstekelijk en weet hij zijn muziek krachtig over te brengen.

www.daviddam.nl

Deze avond is onderdeel van het MayDays Eindexamenfestival van het Conservatorium van Amsterdam. 

Paradiso Programme

Programma