Programma
Monstres

The Best of Hiphop Dance: Virgule, KH, Denden Karadeniz

The Best of Hiphop Dance: Virgule, KH, Denden Karadeniz

woensdag 21 augustus 2019

woensdag 21 augustus 2019

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 22:30, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €18,50
We Are Public: gratis
  • Programma met zitplaatsen

Dit programma is onderdeel van het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever

In het DeLaMar Theatre presenteert Summer Dance Forever een eclectische mix van hiphopdans in deze The Best of Hiphop Dance, met o.a. een ongewoon duet van het Franse Virgule en een stuk met vijf dansers van KH/Karim Khouader.   

Inleiding

Meer weten over urban dans en hiphop? Voorafgaand aan het programma geeft Andrew Makkinga een inleiding op dit bijzondere genre. Andrew is presentator, MC en cultuurkenner en houdt zich van jongs af aan bezig met hiphop. De inleiding begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers van Summer Dance Forever.

Virgule: Monstres

MONSTRES van het Franse gezelschap Cie. Virgule is een reflectie op de blik van de ander en op discriminatie. Het is een duet van twee hiphop-dansers met tegenovergestelde lichamen en totaal verschillende manieren van denken. Met een duidelijke knipoog naar de kindertijd en een poëtische tederheid, is het stuk een ode aan tolerantie en een viering van alle verschillende vormen van schoonheid. MONSTRES is ook een diepgeworteld cultureel project, dat bestaat uit een show en een gesprek met het publiek. Op deze manier wil Virgule tolerantie in de samenleving bevorderen door middel van hiphopcultuur. 


KH/Karim Khouader: Blow

Danser/choreograaf Karim Khouader haalt zijn inspiratie uit de hiphop en popping. Met één been in de underground battle cultuur, en het andere in de Parijse danstheaters, heeft hij een unieke stijl ontwikkeld en richtte in 2016 zijn eigen gezelschap KH op. BLOW, hun eerste stuk, weerspiegelt de innerlijke en uiterlijke staat van een man. Gevangen door de emoties die hij probeert te communiceren, en daar tegelijkertijd van bevrijd. Deze zoektocht naar expressie strekt zich uit tussen de vijf performers, waarbij fragiele momenten contrasteren met de mannelijke kracht die in een groep naar voren komt. Op het podium heerst een verontrustende energie. Een zware atmosfeer, die we graag zien breken.


Ground Zero

Ground Zero is het nieuwe urban contemporary dansgezelschap van Nederland, geleid door choreograaf Denden Karadeniz. Vanuit zijn ervaring in de battle scene, vele tv-optredens en liefde voor theater creëerde hij Ground Zero: een unieke blend van diverse dansstijlen en -achtergronden die samenkomen tot een zeer fysiek bewegingsidioom. Ground Zero laat zich in deze voorstelling inspireren door “Dante’s Divine Comedy” uit 1320. Het vertelt een reis door de hel, het vagevuur en de hemel, door de dansers op een abstracte en eigenzinnige manier vertaald in een pure vorm van urban contemporary dans.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

    Paradiso Programme

    Programma