Programma
Blckdog

The Best of Hiphop Dance: Botis Seva, Junior Bosila, Ma Dame Paris

The Best of Hiphop Dance: Botis Seva, Junior Bosila, Ma Dame Paris

donderdag 22 augustus 2019

donderdag 22 augustus 2019

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 22:30, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €18,50
We Are Public: gratis
 • Programma met zitplaatsen

Dit programma is onderdeel van het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever


In het DeLaMar Theatre presenteert Summer Dance Forever een eclectische mix van hiphopdans in deze The Best of Hiphop Dance, met o.a. het opkomende Britse gezelschap Far From The Norm en de vrouwelijke Franse “Waackers” van MA DAME PARIS.  


Botis Seva: BLKDOG

BLKDOG is Botis Seva's beklijvende commentaar op volwassenheid als een kinderlijke kunstenaar. Met een geavanceerde mix van hiphopdans en fysiek theater verkent BLKDOG het innerlijke slagveld van een ouder wordende kunstenaar die zijn wereldvreemdheid behoudt. Geïnspireerd door 'Shoot The Damn Dog' van Sally Brampton is dit genre-tartende werk de ultieme zoektocht naar acceptatie. Elk kind is een kunstenaar - maar hoe overleeft een kunstenaar de weg naar volwassenheid? BLKDOG ging in de herfst van 2019 in première in Sadler's Wells met overweldigende reacties van publiek, kunstenaars en critici als resultaat. Botis ontving in april 2019 een Olivier award voor Beste Nieuwe Dansproductie voor BLKDOG.


MA DAME PARIS: "Oui, et Vous?"  

In "Oui, et vous?" verenigt Ma Dame Paris hun Waacking-dansvocabulaire, een aan Voguing verwante funky dansstijl, met de wereld van de Franse chanson. Voor deze drie dames geen Disco en Funk, maar Molière en Jacques Brel! Het collectief Ma Dame Paris vormt het ijkpunt van de Waacking-scene in Frankrijk. Met hun unieke stijl "Waack the words” laten de danseressen hun eigentijdse visie op Waacking zien: de bewegingen van het lichaam en de armen worden ingezet om een verhaal te vertellen. Maar ook de meer technische elementen van de dansstijl zoals “punking”, “posing” en de ongekende armbeheersing passeren de revue. "Oui, et vous?" geeft zo een sterke interpretatie van Waacking, een mix van precisie en subtiliteit, die het publiek vanaf het begin geboeid zal houden. 


Junior Bosila: Addiction

Junior Bosila is een gerenommeerd breakdancer en voormalig lid van de Wanted Posse, met wie hij het wereldkampioenschap won in 2001, en van het Duitse collectief Flying Steps, met wie hij de wereld rond toerde met de Red Bull Flying Illusion show. Hij werd de meest bekeken breakdancer ter wereld met video's die tientallen miljoenen views haalden. Addiction is een duet dat hij choreografeerde voor zichzelf en Kalliopi Tarasidou, een getalenteerde Griekse hiphopdanser gespecialiseerd in Popping.

In deze creatie doorlopen een man en een vrouw de verschillende stadia van individuen en hun strijd tegen een verslaving. In een wereld waarin we steeds meer consumeren, snijden ze op een poëtische manier een universeel en gevoelig onderwerp aan. Ze zijn in alles tegengesteld aan elkaar, en toch heeft een gedeelde afhankelijkheid hen hier gebracht: een overweldigende behoefte om te dansen.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Hqdefault 190527 133659

  Ma Dame Paris - 'Oui, Et Vous?'

  Ma Dame Paris - 'Oui, Et Vous?'

  Billy place

  B-boy Junior in Dance City Guide Paris

  Paradiso Programme

  Programma