Programma
Raqs womens day

The 49,6 % - Raqs ihkv Internationale Vrouwendag

The 49,6 % - Raqs ihkv Internationale Vrouwendag

Thursday 8 March 2018

Thursday 8 March 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Steeds meer realiseren wij ons dat veel potentieel onbenut blijft als we de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen niet erkennen en oplossen. Tegelijkertijd is het op veel plekken op aarde voor vrouwen niet mogelijk om zich in volledige vrijheid uit te drukken en worden ze beroofd van een lange lijst met andere rechten.  Terwijl vrouwen 49,6% van de wereldbevolking uitmaken.

Op 8 maart, internationale vrouwendag, willen we de artistieke en muzikale prestaties van vrouwen vieren en zo een bijdrage leveren aan meer publiekelijke bloei voor alle vrouwen. Met performances van: Ditte Wimmers (spoken word), Enana Asr (singer-songwriter), Raqs (interdisciplinair werk gebaseerd op het leven en werk van Igraa’) en afsluitend dj Astrid.

Programma van Raqs in samenwerking met Stichting Pera en Paradiso.


Heden…

Theaterperformer en muzikant Ditte Wimmers  wil rijk zijn in gevoelservaringen, relaties en tijd. Ze wil raken met kunst en haar publiek een ervaring geven waardoor ze worden uitgedaagd om op een andere manier over een onderwerp na te denken. Ditte: “Wat maakt je rijk? Ik geloof niet dat het geld of spullen zijn. Ik nodig je uit om samen ervaringen te creëren, wat het persoonlijker en spannender maakt. Ik ben nieuwsgierig je te ontmoeten”


Progressieve muzikante Enana Asr deelt haar muziek en woorden. Ze groeide op in Damascus, Syrië, omringd met kunst en creativiteit. Ondanks het leven in een minder open samenleving  is ze in staat om haar rebelse levensstijl vorm te geven en vindt ze manieren om haar vrijheid en identiteit uit te drukken.


Verleden…

Het Raqs team presenteert een interdisciplinair werk dat de kunst van Igraa’ tot leven brengt.  Igraa’ was een actrice en buikdanseres, scenarioschrijver en producent. Ze worstelde om een bestaan op te bouwen in de Syrische filmwereld. Vanaf de late jaren ’50 maakte ze meer dan 40 films. In 1967 produceerde ze de film Naked without sin, waarin ze ook de hoofdrol speelde. De film schetst een beeld van de moeilijkheden die vrouwen ondervinden in een samenleving zonder mannelijke bescherming. Nadat ze een erotische scène speelt in een film in 1972 komt haar leven in het teken van beschuldigingen te staan. Haar carrière maakt nog een opleving met een rol in meer dan 20 films, maar vanaf de jaren ’70 en ’80 wordt ze geleidelijk uitgesloten uit de filmwereld vanwege haar relatie tot het onderwerp verleiding. De performance wordt gevolgd door een improvisatiedans van Blanca.


Toekomst…

Na de performances in de kleine zaal is er in de kelder de gelegenheid voor het uitwisselen van gedachten, ideeën en drankjes op de muziek van dj Astrid


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma