Programma
Tentacle Tribe IMG 7520 web

Tentacle Tribe: Threesixnine

Tentacle Tribe: Threesixnine

Thursday 16 August 2018

Thursday 16 August 2018

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

CJP: €16,50 excl. servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

Europese première

In hun thuisland Canada wordt het conceptuele hiphopgezelschap Tentacle Tribe geprezen als één van de meest vooraanstaande dansgroepen van dit moment. Met een achtergrond in zowel moderne als urban dansstijlen, betoveren Emmanuelle Lê Phan en Elon Höglund het publiek met hun innovatieve en organische bewegingen, en verheffen zij de hiphop tot hedendaagse kunst.   

De meervoudige dimensies van Tentacle Tribe ontvouwen zich wederom in hun nieuwste werk Threesixnine: hun eerste groepsstuk voor zes dansers die zich al ‘lockend’, vallend en draaiend dwars door geometrische configuraties heen bewegen. Van eenvoudig tot complex, van organisch tot mechanisch, van solo tot sextet. De titel staat symbool voor de mysteries en de wonderen van het leven. Zoals Nikola Tesla ooit zij: “Hij die de ware grootsheid van de getallen 3, 6 en 9 begrijpt, vindt de sleutel tot het universum.” In Threesixnine rekken Lê Phan en Höglund zichzelf uit tot zes lenige lichamen, als het ware ‘tentakels’, die samen complexe duizendpoten vormen. Met technisch hoogstaande bewegingen schilderen de zes dansers een dynamisch beeld van de cirkel van het leven, vol harmonie, maar ook vol chaos.

De hoekige en cirkelvormige kracht, die aan de bewegingen van het innovatieve Tentacle Tribe gezelschap ten grondslag ligt, laat de ruimte buigen en de zwaartekracht opdrijven. Dit maakt hun voorstellingen tot slimme, levendige ervaringen, zowel voor de dansers zelf als voor de toeschouwers. Tentacle Tribe blijft evolueren met hun kenmerkende manipulaties van tijd en lichaam, in Threesixnine aangestuurd door geometrie, origami en de schoonheid van het getal 3.

Aan de choreografieën van Tentacle Tribe (2012) ligt een breed scala aan bewegingsfilosofieën ten grondslag. Vanuit hun brede danservaring creëren co-oprichters Emmanuelle Lê Phan en Elon Höglund conceptuele hiphop met een eigentijdse twist, vermengd met organische invloeden. Deze voormalige B-boy en B-girl combineren bewegingstechnieken die stijlgrenzen overschrijden en creëren werken die de belichaming van muziek uitdrukken, iets dat verder gaat dan technische kwaliteit alleen.


“…a dance duo with the technique, stage experience, chemistry, intelligence and creative firepower to push urban dance into high-art territory.” − Montreal Gazette

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Summer Dance Forever

  Dit programma maakt onderdeel uit van Summer Dance Forever, een internationaal urban dansfestival in Amsterdam, kijk voor meer informatie op www.summerdanceforever.com.

  Packages

  Naast de losse kaarten bieden we ook packages aan, deze bieden een fikse korting op losse kaarten. 

  Paradiso Programme

  Programma