Programma
Telemagic

TELEMAGIC presenteert The Haiku Generator

TELEMAGIC presenteert The Haiku Generator

dinsdag 22 mei 2018

dinsdag 22 mei 2018

In Paradiso

Tentoonstelling aan de voorgevel van Paradiso, te zien van 22 april - 22 mei 2018. 

The Haiku Generator is een 'Guru' die tijdens het ontwaken een cyber-Haiku uitspreekt via de ether. Je kunt naar dit kanaal van gegenereerde lyriek luisteren door je radio op 87.7 fm te zetten binnen een straal van 300 meter van Paradiso.

De Guru levert profetische voorspellingen die inzicht geven in de dingen die ons als mens ontsnappen. De mystieke krachten van de Haiku Generator vertalen vliegende data-bits naar poëzie.


Het kabinet van The Small Museum werd gebruikt voor publieke aankondigingen en pamfletten van de Vrije Gemeente. TELEMAGIC transformeert dit kabinet tot een orakel gestuurd door een digitaal algoritme. De Haiku Generator gebruik dezelfde methodiek als de orakels in de Griekse oudheid, die veelal de alchemische kwaliteit van een groepsdynamiek inzette om zo rumoer vanuit de maatschappij om te vormen tot een passend advies voor een koning. 

Terwijl je in de rij staat voor Paradiso zal het creërend vermogen van de Guru nieuwe dingen maken door 'non-sense' tot 'sense' om te zetten, zoals data-analytische bedrijven veelal doen terwijl ze voorspellen wat ons toekomstig gedrag is. Maar wat wij als mens net zo doen met onze aangeleerde consensuele algoritmes.


TELEMAGIC is een open media-lab dat inzicht brengt in de mysteries die rondom digitale technologie zweven. Door het creëren van manifestaties en artistieke interventies speelt TELEMAGIC met de toekomst van media. Het open media-lab is opgericht in 2017 door Cyanne van den Houten, Ymer Marinus en Roos Groothuizen. Met eerder 's werelds eerste technologische paranormaal beurs in WORM Rotterdam, een 56 uur geopende orakel arcade hal in de School Amsterdam en meerdere interventies in onder andere Volkshotel, Shelter, De Waag, V2_ en Roodkapje.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma