Programma
Tekst Zoekt Muziek

Tekst Zoekt Muziek

Tekst Zoekt Muziek

zondag 1 september 2019

zondag 1 september 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 14:30, Hoofdprogramma: 15:00

 • Programma met zitplaatsen

Wat is een liedtekst zonder muziek? Tekstdichter Wietske Loebis schrijft liedteksten die op zoek zijn naar muziek en zang. Wekelijks zet zij nieuwe teksten op Facebook, Instagram en LinkedIn, die op zoek zijn naar muzikanten en zangers die er een lied van willen maken. Youp van ’t Hek, Jenny Arean, Johan Hoogeboom, Lucretia van der Vloot, Ruud Bos, Mylou Frencken, Arnoud Breitbarth, Sjors van der Panne en vele anderen gingen met haar teksten aan de slag. Nu, bijna drie jaar later, leidt dit tot een Tekst Zoekt Muziek-album, en een programma in Paradiso Noord.

Naast de boek- en albumpresentatie waarbij veel van de nummers live ten gehore worden gebracht vindt er een panelgesprek plaats o.l.v. Wietske Loebis met drie grootmeesters van het Nederlandse theaterlied: Jan Boerstoel, George Groot en Ivo de Wijs. Vanaf eind jaren’60 tot nu zijn zij samen verantwoordelijk voor een groot deel van het Nederlandse theaterliedrepertoire.

Tijdens deze middag zijn er live optredens door:

Johan Hoogeboom, Lucretia van der Vloot, Mylou Frencken, Liekje Welten, Nanda van Praag, Mattijs Verhallen, Jacqueline Aronson, Marlies du Mosch, Arie van der Wulp, Eva Zwaving, Minze Koopman, David Vos, Vera Marijt en Bas Marée.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  Billy place

  Van mijn moeder - Wietske Loebis

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

  Paradiso Programme

  Programma