Paradiso

Teho Teardo & Blixa Bargeld + String Quartet

Teho Teardo & Blixa Bargeld + String Quartet

zondag 25 september 2016

zondag 25 september 2016

Einstürzende Neubautenfrontman en voormalig gitarist van de Nick Caves Bad Seeds Blixa Bargeld en componist en multi-instrumentalist Teho Teardo geven een concert met zitplaatsen in de grote zaal van Paradiso. Hun samenwerking heeft geleid tot de albums ‘Still Smiling’ (2013) en 'Nerissimo' (april 2016). Live wordt het duo aangevuld met strijkkwartet.

De samenwerking begon met een filmsoundtrack. De heren hebben een speciale band, die resulteert in veelzijdige, toegankelijke liedjes wiens arrangementen een mooi contrast en tegelijkertijd organische symbiose vormen tussen de klassieke grandeur van strijk- en snaarinstrumenten en electronica, van vederlicht tot gitzwart. Blixa Bargeld zingt in het Engels, Duits en Italiaans en toont een zeldzaam persoonlijke en intieme kant van zichzelf.

Nerissimo (The Blackest) is de titel van hun nieuwe album, een tijdelijk overgang tussen talen die op een intieme manier Rome en Berlijn verbinden, de twee steden waar het album werd opgenomen. Het album wordt ook omschreven als een nachtelijke overdracht, een dagboek van verschijningen, het gaat over kleuren die het hele universum kunnen transformeren zodra je ze benoemt, een nachtelijke vlucht met de lichten uit boven bovengenoemde Europese hoofdsteden.

Concert met zitplaatsen.

Paradiso Programme

Programma