Programma
Tawiah Initial Dan Medhurst 9778

Tawiah

Tawiah

dinsdag 14 april 2020

dinsdag 14 april 2020

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 21:45, Hoofdprogramma: 22:00

Het concert van Tawiah op 14-04-2020 is afgelast. Ticketkopers ontvangen een e-mail met daarin meer informatie. Algemene informatie over afgelaste programma’s is te vinden op www.paradi.so/Ticketinfo.

LET OP! DIT EVENEMENT GAAT NIET DOOR  EN WORDT UITGESTELD NAAR EEN LATER TE BEPALEN DATUM

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit in betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Tot en met maandag 1 juni 2020 moeten alle programma’s worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst.Gezien de omvang van het programma van Paradiso kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte programma’s. Wanneer de wijzigingen duidelijk zijn, wordt per programma een e-mail met informatie naar alle ticketkopers verstuurd. Updates over programma’s zal ook beschikbaar komen op de programma-pagina’s op onze website.

We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

English:
IN ORDER TO HELP PREVENT THE SPREAD OF THE COVID-19 VIRUS, THIS EVENT IS POSTPONED

In order to help prevent the spread of the COVID-19 virus, the Dutch Government under advice from the Ministry of Environment and Health (RIVM) has decided to cancel events of 100 or more attendees. Up to and including maandag 1 June 2020, all events must be cancelled and rescheduled when possible.Due to the extensive amount of events in Paradiso, it may take a few weeks before there is more information on the consequences. When the rescheduled dates become clear, information will be sent by email to all ticketholders. Updates on programmes will become available on our website.

We kindly request visitors to refrain from approaching us for more information by email or telephone.

=============

Tawiah verscheen voor het eerst ten tonele in 2007. De destijds nog piepjonge zangeres, vers afgestudeerd van de in Engeland zeer gerenommeerde BRIT-school, kwam opeens in het middelpunt van de belangstelling te staan in de hippe Londense jazzscene door de hulp van Gilles Peterson en zijn radiozender Worldwide FM. Vanaf dat moment ging het voor de wind met de carrière van de zangeres: zo werd ze door sterproducer Mark Ronson, die destijds de hitlijsten domineerde met zijn nummer ‘Valerie’ met Amy Winehouse, gevraagd om op tour te gaan als leadzangeres van zijn liveband. Tussen de bedrijvigheid door bracht ze in 2008 haar debuut EP ‘Jodi’s Bedroom’ uit, maar tot een volledig album kwam het toendertijd helaas niet.

In de periode tussen toen en nu is er veel gebeurd: Tawiah tourde ruim 2,5 jaar met Mark Ronson, tekende bij het grote label Warner, maar voelde zich niet thuis in de gehaaide wereld van de grote platenmaatschappijen en de popmuziek. Ze nam de tijd om zichzelf te leren kennen en is nu, tien jaar na haar doorbraak, eindelijk terug met haar debuutalbum met de toepasselijke naam ‘Starts Again’.

Op het album gaat ze terug naar haar Ghanese roots en onderzoekt ze haar identiteit als een zwarte, queer vrouw, opgegroeid in een zeer religieuze familie in Zuid-Londen. Muzikaal gezien hoor je sterke invloeden van soul, gospel, r&b, jazz en elektronica, en zingt ze indringende teksten met haar prachtige, loepzuivere stem. Op dinsdag 14 april geeft de Londense zangeres een concert in Paradiso. Ze was voor het laatst in Amsterdam te zien op het Super-Sonic Jazz Festival in 2017, waar ze in de Duif speelde met Moses Sumney.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Tawiah
Tawiah - Move With Me

Tawiah

Move With Me

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Starts Again

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma