Programma
Paradiso

Syrious Music - Benefietconcert

Syrious Music - Benefietconcert

dinsdag 16 april 2013

dinsdag 16 april 2013

Componist Merlijn Twaalfhoven organiseert ‘Syrious Music’, een benefietconcert voor kinderen uit het grote Syrische vluchtelingenkamp in Jordanië. Op het programma staan optredens van o.a. Merlijn Twaalfhoven, Gharib Group (Syrië), Paul Turner (finalist The Voice), Jenny Lane, Eins, Zwei & The Parallel Cinema, Theo Loevendie, My Baby, KATELL, PIET, Celine Cairo, Sytze Pruiksma, Orchestre Partout en Mulla & Mailman. Ook zijn Ruben Hein en Renske Taminiau toegevoegd als special guests. Victorine Pasman en Mareille Labohm zullen ook een steentje bijdragen tijdens deze bijzondere avond met de performance Wandelende Dagboeken. Als levensgrote dagboeken van Syrious Music geven ze het publiek de gelegenheid een brief / boodschap aan de Syrische kinderen te schrijven.

Vervolgens reist een team van creatieve musici onder leiding van Merlijn Twaalfhoven eind april naar het vluchtelingenkamp om de kinderen in staat te stellen om op muzikale wijze hun verhaal te delen met elkaar en de buitenwereld. In samenwerking met UNICEF gaan de muzikanten workshops verzorgen voor de kinderen in het kamp.

Met deze muziekmissie wil Merlijn Twaalfhoven een doorbraak teweeg brengen in de verlammende situatie waarin de wereld zich (te) weinig lijkt aan te trekken van het geweld in Syrië. Twaalfhoven weet uit ervaring dat muziek een effectieve manier is om kinderen te leren hun verhaal te delen. De workshops zullen resulteren in een concert waarin de boodschap van de Syrische kinderen hoorbaar wordt voor de rest van de wereld. Twaalfhoven creëerde eerder projecten in het Midden-Oosten, o.a. in een Palestijns vluchtelingenkamp in Amman, in het centrum van Damascus, bij de afscheidingsmuur in Bethlehem en in de Oude Stad van Jeruzalem ( ‘Al Quds Underground’). Stichting La Vie sur Terre draagt zorg voor de financiële verantwoording en verslaglegging achteraf.

Voor de reis en het verblijf van het team, de hulpmiddelen die nodig zijn om een concert te organiseren, de filmopnames en de communicatie met de wereld buiten het vluchtelingenkamp is geld nodig. Dit benefietconcert op 16 april in Paradiso is één van de manieren om dit geld op te halen. Als er geld overblijft zal dit ten goede komen van een volgende missie naar het Syrische kamp. Het is namelijk de ambitie om na de eerste missie in april op regelmatige basis met kleine teams naar het kamp te reizen. Eind mei staat er bijvoorbeeld een tweede missie gepland waaraan ook theater- en circusartiesten zullen meewerken.

Donaties zijn welkom op bankrekeningnummer 198548176 (Triodos Bank) t.n.v. Stichting La Vie sur Terre, Amsterdam o.v.v. Donatie Syrië. (Vermeld je e-mail adres om op de hoogte te blijven.) N.B. Omdat de stichting is aangemerkt als ANBI is de donatie aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Co-productie Sara Muller. Meld je ook aan bij het facebook event.

Paradiso Programme

Programma