Programma
Paradiso

Symfonisch Blaasorkest ATH o.l.v. Ali Groen

Symfonisch Blaasorkest ATH o.l.v. Ali Groen

zondag 24 juni 2012

zondag 24 juni 2012

Het concert van het Symfonisch Blaasorkest ATH (Amsterdamse TramHarmonie) is helaas afgelast. Reeds gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd bij Ticket Service Nederland. Zie voor meer informatie: www.paradiso.nl/web/kaartverkoop.htm.            Het Symfonisch Blaasorkest ATH (Amsterdamse TramHarmonie) is een actief en dynamisch orkest met een rijk verleden. Door middel van bijzondere projecten, cd-opnames en concerten draagt het orkest op unieke wijze bij aan de Nederlandse blaasmuziekcultuur in het algemeen en die van Amsterdam in het bijzonder. Met zeer diverse programma’s gericht op een breed publiek wil het orkest een lans breken voor symfonische blaasmuziek en bovendien een podium creëren voor jong muzikaal talent.

Naast haar jaarlijkse optreden in het Concertgebouw, geeft de ATH concerten op diverse grote podia in en rondom Amsterdam: Paradiso, De Beurs van Berlage, Uitmarkt en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarbij wordt regelmatig samengewerkt met bekende artiesten zoals Karin Bloemen, Edwin Rutten, Willeke Alberti, Henk Poort en Laura Fygi.

Ook voor bijzondere uitdagingen deinst de ATH niet terug. Zo stond er in 2009 een muzikale wereldpremière op het programma: samen met saxofoonkwartet Adosa heeft de ATH in het Concertgebouw het werk ‘Four Movements for Saxophone Quartet and Wind Orchestra’ van de Nederlandse componist Bernard van Beurden voor de eerste maal ten gehore gebracht.

In juli 2011 heeft de ATH deelgenomen aan het internationale concours op het Jungfrau Music Festival in Interlaken. Met 93,66 punten wist het orkest de Belgische concurrenten net voor te blijven en het concours te winnen. Op het programma stonden onder andere, naast wederom een wereldpremière van Van Beurden (Estampie), twee delen uit de orkestsuite "The Planets" van Gustav Holst.

Het Standvastige Tinnen Soldaatje is de titel van het familieconcert in Paradiso, voor kinderen vanaf 4 jaar.

Voor meer informatie over de deelnemers, orkestleden en de geschiedenis van het orkest:

www.tramharmonie.nl


Paradiso Programme

Programma