Programma
Paradiso

Symfonieorkest De Philharmonie

Symfonieorkest De Philharmonie

zondag 31 mei 2015

zondag 31 mei 2015

Symfonieorkest De Philharmonie speelt de Zevende Symfonie van Sergei Prokofjev en Symfonische Dansen van Sergei Rachmaninov.

Prokofjev (1891-1953) wordt gerekend tot de grote Russische componisten van de twintigste eeuw, hoewel hij geen groot vernieuwer was. In de vorm van zijn werken hield hij zich doorgaans streng aan de klassieke voorbeelden. Uitgesproken neoclassicistisch is hij alleen in zijn populaire Klassieke Symfonie, zijn eerste, die uit 1917 dateert. Veel van zijn werken doen hem kennen als een humorist, ofschoon hij vooral in latere jaren ook ernstige paden bewandelde. Een zeer bekend stuk van Prokofjev is Peter en de Wolf dat bij kinderen in de hele wereld populair is.

Rachmaninov (1873 – 1943) was een Russische componist, pianist, dirigent en muziekpedagoog. Hij geldt als een van de belangrijkste pianisten van de 20e eeuw en was als componist voortzetter van de Russische Romantiek. Tot zijn bekende werken behoren het Tweede en Derde Pianoconcert, de prelude in cis mineur uit Morceaux de Fantasie, zijn Tweede Symfonie en Rapsodie op een thema van Paganini.

Symfonieorkest De Philharmonie is opgericht in 1999 en bestaat uit – afhankelijk van de programmering – ruim zeventig musici. Het orkest onder leiding van Daan Admiraal voert vooral laatromantische en twintigste-eeuwse muziek uit.

Meld je aan voor de mailinglijst klassieke concerten in Paradiso >>

Paradiso Programme

Programma