Programma
Cc3e621f eb9e 4842 931f c01a0bc8c946

Super-Sonic Jazz x The New Originals: Jazz Club Jam Session

Super-Sonic Jazz x The New Originals: Jazz Club Jam Session

vrijdag 14 juli 2023

vrijdag 14 juli 2023

In Paradiso - Grote Zaal, Kelder

Zaal open: 19:00, Zaal sluit: 23:30, Hoofdprogramma: 20:00 • Programma half zittend, half staand

Super-Sonic Jazz x The New Originals: Jazz Club Jam Session
Onder de noemer Super-Sonic Jazz x The New Originals Jazz Club: Jam Session vindt op vrijdag 14 juli in de grote zaal van Paradiso een jamsessie plaats. Een strakke begeleidingsband staat hierbij op de vloer in het midden van de grote zaal, omringd door bezoekers. Tijdens een geïmproviseerde set worden tientallen gastmuzikanten en gastvocalisten uitgenodigd om mee te spelen. Ook bezoekers en amateurmuzikanten zijn welkom om aan te sluiten.

De band staat onder leiding van de talentvolle lokale muzikanten Pink Oculus, SMANDEM. en Yasper.

Pink Oculus is het alter ego van de Amsterdamse zanger en producer Esperanza Denswil. Ze is een experimentele hip-hop, soul en jazz artiest die haar publiek overtuigd met innovatieve mix van raps, zang, melodieën en hypnotiserende beats.

SMANDEM. is een jonge, vierkoppige band die een frisse variant van jazz maakt met invloeden van R&B, soul en hiphop. Geïnspireerd door Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook Travis Scott en Drake, produceert het Amsterdamse collectief een geluid dat diep geworteld is in de jazztraditie.

Yasper is een Amsterdamse gitarist en producer die afgelopen zomer op ieder Nederlands festival speelde met o.a. Bnnyhunna, Joshua J, Sabrina Starke en Elijah Fox. Samen met Glimlimp bracht hij het album 'Undertones' uit, een aanrader voor de liefhebber van jazzy harmonieën, pakkende riffs vergezeld van met hip-hop drums.

Super-Sonic Jazz & TNO
De Jazz Club Jam Session is het resultaat uit een langdurige samenwerking tussen talentontwikkelingsplatform Super-Sonic Jazz en streetwear-merk The New Originals. Super-Sonic Jazz begon in 2016 als een reeks concerten en clubavonden in Paradiso om de nieuwe golf van hedendaagse jazzmuzikanten een podium te bieden en is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks festival en een onafhankelijk platenlabel. Het eveneens Amsterdamse collectief The New Originals (TNO) werd in 2015 opgericht door Rizky Lasahido, Maru Asmellash en Eben Badu. Het merk heeft zowel nationaal als internationaal succes met hun 'performance clothing for creatives'. Super-Sonic Jazz en TNO hebben een sterke gedeelde visie: het stimuleren van jong creatief talent en het bijdragen aan een vruchtbaar creatief ecosysteem in Amsterdam.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • Pink Oculus
 • SMANDEM.
 • Yasper

Kelder

  B1d8cbf5 d0ac 4494 b83c 85dc31484b19

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma