Programma
20181116 005 SSJF Niels Broos Jamie Peet Photo By Erik Luyten

Super-Sonic Jazz w/ Niels Broos X Jamie Peet, Tenzers & Kc the Funkaholic

Super-Sonic Jazz w/ Niels Broos X Jamie Peet, Tenzers & Kc the Funkaholic

vrijdag 25 januari 2019

vrijdag 25 januari 2019

Zaal open: 22:00, Zaal sluit: 03:00, Hoofdprogramma: 23:45

Toetsenist Niels Broos is niet alleen een exponent van deze potpourristische muziektijdgeest, hij is één van de belangrijkste Nederlandse aanstichters van een urgente stroming die het midden vindt van hiphop, elektronica en jazz. Broos was een voornaam lid van het Kyteman Orchestra en vormt een spil in het werk van Binkbeats en Jameszoo met wie hij samenwerkte op diens laatste Brainfeeder plaat.

De 'beste toetsenist van Nederland' (Duiveltje, 2009) onderscheidt zich door zijn diepgravende tonen op (elektrische) piano's en synths, met een voedingsbodem van openheid en avontuurzucht waarin de lyriek Radiohead én Coltrane zijn terug te horen. In bondgenootschap met de soulvolle klankkleuren en laid-back beats blinkt zijn authenticiteit. Op het podium richt Niels Broos zich volledig op eigen producties met live toetsen. 

Nu brengt hij op het Super-Sonic Jazz-label een EP uit met Jamie Peet, een net zo getalenteerde drummer waarmee beiden op het Super-Sonic Jazz Festival grote indruk maakte. Samen creëert het duo een jong en tijdloos jazzgeluid, waarin het op zoek gaat naar een avontuurlijk geluid. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Niels Broos
  • Jamie Peet
  • TENZERS
  • KC the Funkaholic
Billy place

Live session Vrije Geluiden

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Paradiso Programme

Programma