Jael persfoto

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Sunday

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Sunday

zondag 19 november

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Ticket € 22,50

Voor leden

Prijs is inclusief € 2,50 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 2,50 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Dit evenement is onderdeel van Super-Sonic Jazz Festival 2023

De volgende tickets zijn geldig voor deze avond

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekendpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Zondag festivalticket

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Super-Sonic Jazz Festival 2023 vindt plaats van dinsdag 14 tot zondag 19 november 2023 in Paradiso, Rush Hour en de Duif in Amsterdam. Op zondag wordt de nadruk gelegd op artiesten van eigen bodem en staan er alleen maar Nederlandse artiesten op het programma.

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Sunday

Bnnyhunna, JAEL, SMANDEM, The Nest, RADIOHOP, Super-Sonic Jazz Family Album Comp. Volume 2 Live: Ava Lava, Hatoon, JELISA, en Likeminds en Yasper

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  JAEL

  Giovanni Jano, ook wel bekend als JAEL, is een Molukse muzikant, producer, dj en zanger uit Den Haag. Zijn opvoeding in een huishouden waar diverse muzikale invloeden samensmolten heeft de basis gelegd voor zijn geluid, dat doorklinkt in zijn producties, songwriting en dj-sets. Door zijn samenwerking met het label Soulection uit Los Angeles heeft JAEL de kans gekregen om op grote festivals op te treden en in clubs over de hele wereld te draaien. Met de release van zijn solodebuutalbum 'Half As Much' in 2021 liet JAEL zien dat hij naast draaien, ook kan produceren, zingen, schrijven en verschillende instrumenten kan bespelen. Op dit project combineert hij verschillende genres, zoals soul, funk, Molukse gospel en Japanse funk - de geluiden van zijn jeugd. Dit jaar staat hij samen met de bandleden van SMANDEM op het podium tijdens Super-Sonic Jazz.

  JAEL Live op ESNS

  JAEL Live op ESNS

  SMANDEM.

  Het Amsterdamse SMANDEM. bewijst dat een combinatie van goede skills en een open houding ervoor kunnen zorgen dat genres vervagen tot pure energie. Geïnspireerd door Herbie Hancock, Christian Scott en Wayne Shorter, maar ook Travis Scott en Drake, produceert het Amsterdamse collectief van vier vrienden een geluid dat diep geworteld is in de jazztraditie. Toch laten zij zich ook niet weerhouden door stijlgrenzen of formele etiquette. Met een sterke vriendschap als basis weten ze dynamische live-shows moeiteloos neer te zetten. Van weelderige harmonieën naar kleurrijke mengsels en van vaste ritmes naar speelse improvisatie.

  SMANDEM. & Ntjam Rosie - In Need

  SMANDEM. & Ntjam Rosie - In Need

  RADIOHOP

  RADIOHOP - 'Raid/America Latina'

  RADIOHOP - 'Raid/America Latina'

  The Nest Vol. 3

  The Nest brengt verschillende muzikanten in de meest uiteenlopende samenstellingen bij elkaar tijdens een residentie die plaatsvindt in BIRD in Rotterdam. Vier upcoming talents ondergaan zeven dagen lang een muzikale trip waarin ze ideeën en visies uitwisselen, werken aan hun artistieke richting en – of course – muziek maken. Dit is een samenwerking van BIRD en North Sea Round Town en dit jaar treedt The Nest voor het eerst op tijdens Super-Sonic Jazz Festival.


  Benieuwd naar wie er onderdeel zijn van The Nest? Bassist Joop de Graaf speelt in meerdere projecten zoals Brintex Collective, DANDANA en Imaginarium. Daarnaast heeft nog een eigen project genaamd Y.O.P.E, waarin jazz, electronische deuntjes en hier en daar een breakbeat de boventoon voeren. In 2024 zal het debuutalbum van Y.O.P.E uitkomen. Toetsenist Joshua Lutz, ook bekend onder zijn alias Halfpastseven, maakt naam in de internationale producer community door zijn jazz benadering bij het maken van instrumentale beats. De zorgvuldig gekozen akkoordenschema's, zijn layed back houding en pakkende melodieën zijn de handelsmerken van de toestenist. Drummer Siegfried Hart uit Aruba heeft een passie om een unieke en groovy sound te neer te zetten door traditionele muziek van de Nederlandse Antillen met jazz en hiphop te combineren. Zijn benadering van muziek is experimenteel en vernieuwend en altijd op zoek naar manieren om te verrassen. Zangeres en saxofonist Tallulah Molleson, die je ook kunt kennen als Tallulah Rose, verkent verbondenheid in haar muziek met haar stem en tenorsax. In haar debuutalbum 'Every Move' dat volgend jaar uitkomt, duikt ze in thema's die zowel persoonlijk als universeel zijn, zoals seksualiteit, spiritualiteit, natuur en verdriet. Tallulah is ook op vrijdag 15 november tijdens Super-Sonic Jazz Festival te bewonderen met haar solo project. 

  The Nest

  Joop persfoto
  Joshua persfoto
  Press photo 1 1
  Tallulah persfoto

  Super-Sonic Jazz Family Album Comp. Volume 2

  Dit jaar komt Super-Sonic Jazz Family Album Comp. Volume 2 uit. Aan de Super-Sonic Jazz community werd de oproep gedaan een track in te sturen en alleen de beste werden geselecteerd voor het album. Dit om de community te verbreden, te verbinden en elkaar te inspireren. Het resulteerde in een 15 nummers tellend album + 10 bonus tracks. Wat Ava Lava, Hatoon, JELISA, en Likeminds en Yasper met elkaar gemeen hebben? Ze staan allemaal op het album én ze komen op de zondag spelen op Super-Sonic Jazz Festival.  

  Bnnyhunna

  Geboren in Amsterdam-Zuid Oost met een Ghanese achtergrond, kwam Bnnyhunna er al snel achter dat het leven niet altijd even makkelijk voor hem ging worden. Hierin vond de producer en multi-instrumentalist steun bij zijn gelijken en haalde hij kracht uit alles wat hem inspireerde, waaronder muziek. In de kerk leert hij verschillende instrumenten te bespelen, zoals piano, gitaar en drums. Zijn toewijding en passie voor muziek resulteerde er uiteindelijk in dat hij nummers produceerde voor artiesten als Gaidaa, Hare Squead en toerde als bandlid voor Rimon en Yung Nnelg. Na talloze verbazingwekkende muzikale avonturen jeuken zijn handen om zijn eigen boodschap te delen, wat resulteert in zijn onorthodoxe debuutproject 'Sintha'. Met dit project wil Bnnyhunna nieuwe perspectieven brengen in de hedendaagse status quo om de 'gewone' ervaring van het luisteren naar muziek te verbeteren. Door middel van verschillende kunstvormen zoals fotografie, videografie en poëzie en beïnvloed door genres als jazz, soul, afro en hip hop wil Bnny alle zintuigen van zijn publiek prikkelen.

  Bnnyhunna - Traffic (feat. Yasper)

  Bnnyhunna - Traffic (feat. Yasper)

  Paradiso Programme

  Programma