Programma
Charley

Sunday Sounds - Charley Crockett, Dieter van der Westen

Sunday Sounds - Charley Crockett, Dieter van der Westen

zondag 29 juli 2018

zondag 29 juli 2018

In Tolhuistuin - Tuin

Zaal open: 13:00, Hoofdprogramma: 13:30

Let op: Deze middag is gratis toegankelijk.

Sunday Sounds: Iedere zondag in juli en augustus gaat de Tuin in Paradiso Noord lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail. In samenwerking met Sugar Mountain presenteert Sunday Sounds een zomerse Americana zondagmiddag met artiesten Charley Crockett en Dieter van der Westen die gratis toegankelijk is.

Charley Crockett
De muziek van Crockett is een wilde mix aan zuidelijke smaken. Er is Jazz, Blues, Cajun, Honky-Tonk, Country, Gospel. Hij plakt de stijlen eigenzinnig aan elkaar. Crockett groeide op als enig kind, zonder vader. Hij pakte op jeugdige leeftijd zijn zelfgekozen vrijheid. Kwam relatief vroeg in aanraking met het leven op straat door te liften, en mee te reizen op treinen door het land. Hij beperkte zich niet tot de Verenigde Staten, maar leefde een jaar in Parijs, ging naar Spanje, maar pakte ook Noord Afrika mee. Na zijn avontuur keerde hij terug naar Texas en bracht zijn debuutalbum 'A Stolen Jewel' uit in 2015. Inmiddels heeft Crockett alweer vier albums op zijn naam staan waaronder zijn laatste 'Lonesome As A Shadow'. Een album van al het oorspronkelijke materiaal dat is opgenomen in Memphis op de legendarische Sam Phillip's Recording Service met producer Matt Ross-Spang. Gesteund door zijn band Blue Drifters, werd dit album live opgenomen op tape in het midden van een lang jaar touren.

Dieter van der Westen
Soms breekbaar, soms rauw en groovy, maar altijd rechtstreeks uit het hart. De Nederlandse Americana en indiefolk artiest Dieter van der Westen maakt muziek met simpele herkenbare melodieën en metaforische deels autobiografische teksten. Na de akoestische voorganger 'Old Oak Tree'  bracht van der Westen dit jaar het album 'Me and You' uit. Van der Westen heeft de songs en de stem en wordt ditmaal omringd door een veelzijdig muzikaal gezelschap. Live speelt Van der Westen zowel verstilde, voor theater geschikte luisterliedjes als groovende Americana die menig festivalganger in beweging zullen zetten. In Nederland werkte Dieter met bekende artiesten als Thé Lau, Blof, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers, Astrid Nijgh en het Grammy Award winnende Metropole Orkest.

Charley Crockett zal aftrappen en aansluitend speelt Dieter van der Westen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Tuin

  • Dieter van der Westen
  • Charley Crockett
Hqdefault 180719 175242

Charley Crockett

Jamestown Ferry

Hqdefault 180719 175242 1

Dieter van der Westen

Me and You (Live @ Paradiso)

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma