Colter Wall Photo By Ram Accoumeh aangepast2

Sugar Mountain presents: Colter Wall, Dig Deeper e.a.

Sugar Mountain presents: Colter Wall, Dig Deeper e.a.

maandag 29 januari 2018

maandag 29 januari 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

LET OP:
Dit programma begint een half uur eerder. Zaal open: 18:00 / Aanvang: 18:30

Grote zaal:
18:30 - 18:50 Local Honeys
19:00 - 19:40 Corb Lund
20:20 - 21:40 Colter Wall

Kleine zaal:
19:40 - 20:20 Dig Deeper
21:40 - 22:40 Susto

Corb Lund
De roots van Corb Lund liggen in Canada maar in Nashville ontplooide zijn muzikale talent. Sindsdien wordt hij geroemd om zijn aanvulling van het rijke country-genre met zijn cowboy-ballads en sixtiesrock.

SUSTO
SUSTO is een alternative country-rock band uit Charleston, South Carolina. De band begon als een project van zanger, songwriter, gitarist, en keyboardspeler Justin Osborne. Na het debuutalbum 'Hearts & Plugs' in 2014 heeft de bezetting van de band wat wisselingen ondergaan met Osborne als constante factor. Het tweede album '& I'm Fine Today' verscheen begin 2017. De band heeft qua sound raakvlakken met zowel The War On Drugs, als met Sturgill Simpson.

Colter Wall
Colter Wall is bezig aan een ware opmars in de hedendaagse country en folk scene. Hij opende al voor Lucinda Williams in de Ryman Auditorium en kreeg een staande ovatie van Steve Earle tijdens zijn tv optreden bij Skyville Live. In 2015 bracht Colter Wall zijn debuut EP ‘Imaginary Appalachia’ uit, met daarop onder meer de single ‘Sleeping On The Blacktop’ – welke inmiddels meer dan 3 miljoen keer beluisterd is op Spotify. Rolling Stone magazine noemde hem al een van de country artiesten die je móet kennen en refereerde daarbij meteen aan grote namen als Hank Williams, Johnny Cash en Townes van Zandt. Inmiddels is zijn debuutalbum toepasselijk genaamd ‘Colter Wall’ uit, geproduceerd door niemand minder dan Dave Cobb (Jason Isbell, Chris Stapleton, Miranda Lambert).

Dig Deeper
Dig Deeper, opgericht door zanger/gitarist Einar Kaupang met ook gitarist Øystein Braut (Electric Eye, Low Frequency in Stereo) in de gelederen, maakt alt.country en rock met lang uitgesponnen gitaarpartijen. De band roept qua sfeer en sound herinneringen op aan acts als War on Drugs, Grateful Dead en Neil Young. Braut is een grote naam in de psych scene en speelde met Electric Eye al meermaals in Nederland, onder andere op festivals als Down The Rabbit Hole, Let’s Get Lost, Eindhoven Psych Lab en Incubate. In eigen land heeft de band al aardig naam gemaakt met optredens op festivals en in clubs verspreid over Noorwegen, waaronder supports voor Israel Nash. De band debuteerde in 2012 met de full length ‘August Afternoon’, gevolgd door een 7” in 2014, ‘May 3rd’ en ‘How You Spend Your Days’ uit 2015.

The Local Honeys
De Local Honeys bestaan uit Linda Jean Stokley en Montana Hobbs. Stokley komt uit de glooiende heuvels van de Bluegrass, en Hobbs uit de uitlopers van de Appalachen. Ze hebben zich toegewijd aan het behoud van oude muziek en het creëren van nieuwe muziek. Hun songwriting weerspiegelt vaak het onderwerp waar meisjes niet over moeten praten. Dit element speelde een grote rol bij de productie en creatie van hun debuutalbum, "Little Girls Actin 'Like Men". Het album laat zien dat de dames bekend zijn met het zingen van "the lonesome sound", een goed verhaal kunnen vertellen en snelle viool melodieën niet uit de weg gaan.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Susto
  • Corb Lund
  • Colter Wall
  • Dig Deeper
  • The Local Honeys

Van het Sugar Mountain Blog:

Colter Wall Youtube Image 1

Colter Wall "Sleeping on the Blacktop"

Colter Wall Youtube Image 2

Colter Wall - Motorcycle Unplugged

Dig Deeper Youtube Image 1

Dig Deeper - Stars Tonight (Have You Seen)

Corb Lund Youtube Image 1

Bible On The Dash ft Hayes Carll

Susto Youtube Image 1

Susto - Friends, Lovers, Ex-lovers, Whatever

The Local Honeys Youtube Image 1

Cigarette Trees

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma