Programma
Paradiso

Sugar Mountain Festival: Frazey Ford & band, The Deslondes, Ryley Walker, Andy Shauf, Special Twenties: Doug Sahm Tribute, Leadbeaters en Con Brio

Sugar Mountain Festival: Frazey Ford & band, The Deslondes, Ryley Walker, Andy Shauf, Special Twenties: Doug Sahm Tribute, Leadbeaters en Con Brio

zondag 6 september 2015

zondag 6 september 2015

Let op! De aanvangstijd is gewijzigd van 14.00 naar 17.00 uur. De zaal gaat nu open om 16.30 uur. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe tijd.

“You Can’t Be Twenty On Sugar Mountain” zong Neil Young al op zeer jonge leeftijd in één van zijn meest oprechte liedjes. Hij blikte met weemoed terug op zijn jeugd maar toonde tegelijkertijd aan klaar te zijn voor de toekomst. Typerend voor de binnen- en buitenlandse artiesten die op zondag 6 september in Paradiso te zien zijn tijdens de eerste editie van het Sugar Mountain Festival: roots, country en aanverwante stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht.

Met Frazey Ford & band, The Deslondes, Ryley Walker, Andy Shauf, Special Twenties: Doug Sahm Tribute (met o.a. Tim Knol), Leadbeaters en Con Brio

Frazey Ford maakte lang deel uit van het Canadese trio The Be Good Tanyas, waarmee ze drie albums maakte waarop stokoude folk en bluegrass hand in hand gingen. Een paar jaar geleden koos ze voor een solocarrière en bracht het album ‘Obadiah’ uit waarop ze naast oude folk en bluegrass ook nog een flinke dosis soul aan de muziek toevoegt. Haar tweede album ‘Indian Ocean’ is soulvoller dan ooit en betekent haar doorbraak naar een steeds groter publiek. In maart speelde ze de sterren van de hemel in een bijna uitverkocht Paradiso en nu is Frazey Ford terug met een volledige show.

Ryley Walker maakt minimalistische nummers met hypnotiserende gitaarpartijen, waardoor je wordt meegenomen in de muziek. Zijn tweede album 'Primrose Green' kwam deze lente uit en werd bijzonder goed ontvangen. Jazzy drums, psychedelische strijkers, een kalme piano en de dromerige stem van Ryley Walker.

The Deslondes (voorheen Tumbleweeds) zijn een country-soul band uit New Orleans.In hun muziek en in hun optredens combineren ze elementen van vroege Stax, Sun en Atlantic Records met invloeden van een rauwer, soberder geluid dat doet denken aan Alan Lomax en de catalogus van Mississippi Records. The Deslondes proberen de traditie van reizende troubadours van hun helden Woody Guthrie, Hank Williams, Townes Van Zandt, Blaze Foley en John Prine levend te houden.

Con Brio is een levende ode aan de kracht van soulmuziek. Het geluid van Con Brio uit San Fransisco gaat van de heavy funk van Sly & the Family Stone en James Brown, tot R&B-goden als D’Angelo en Prince, met een focus op de toekomst. Con Brio betekent “met geestdrift” en de band heeft een niet aflatende honger naar experimenteren, en naar verder kijken dan je neus lang is. Stuwende ritmes, vurig gitaarspel en een zwoele blazerssectie , overgoten met het warme geluid van een Hammond-orgel en schitterende stemmen. Con Brio is “one hell of a party”.

De Canadese singer-songwriter Andy Shauf staat bekend om zijn eerlijke, persoonlijke liedjes die over iedereen kunnen gaan, zijn perfect uitgekozen woorden die haast klinken als poëzie, en zijn intieme, intense liveconcerten. Soms somber en niet al te luchtig op het eerste gehoor, maar het talent van Shauf is altijd even onmiskenbaar.

De Leadbeaters is een Amsterdams trio dat wel erg rock ’n roll is voor een folk-outfit. De mannen brengen hun ‘kampvuur-folk-oldtime-rockabilly-blues-skiffle-rock’n’roll’ met een aanstekelijk enthousiasme. Het trio met leden van The Hackensaw Boys, Pedro Delgados was vorig jaar ook in Paradiso te bewonderen als voorprogramma van nieuwe countryheld Daniel Romano.

The Special Twenties (Doug Sahm tribute) is een gelegenheidsband van Tim Knol, Djurre de Haan en vrienden. Zij brengen een ode aan een man die vooral in Amerika en omstreken als een grootheid wordt gezien. Doug Sahm richtte in 1960 Sir Douglas Quintet op en heeft hits als ‘She’s about a Mover’, ‘The Rains Came’ en ‘Mendocino’ op zijn naam. Hij haalde de cover van Rolling Stone magazine en speelde met The Greatful Dead, Dr. John, Willie Nelson, Bob Dylan en vele andere grootheden. Zijn carriere vervolgde hij met de Tex-Mex bands Texas Tornados en Los Super Seven.

16:30 - 17:15 Leadbeaters (entrance)
17:15 - 18:15 Ryley Walker  (kleine zaal)
18:30 - 19:30 The Deslondes (grote zaal)
19:15 - 20:15 Andy Shauf (kleine zaal)
20:00 - 21:30 Frazey Ford (grote zaal)
21:15 - 22:15 Special Twenties (kleine zaal)
22:00 - 23:30 Con Brio (grote zaal)
*tijdschema onder voorbehoud / subject to change*

Paradiso Programme

Programma