Programma
Paradiso

Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly featuring New Trombone Collective, Navarra String Quartet

Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly featuring New Trombone Collective, Navarra String Quartet

zondag 8 april 2012

zondag 8 april 2012

Paradiso presenteert Sufjan Stevens, Bryce Dessner, Nico Muhly featuring New Trombone Collective, Navarra String Quartet in Het Muziektheater Amsterdam. Adres: Amstel 3, Amsterdam. 

Muziekgebouw Eindhoven en Paradiso presenteren een heel bijzonder concert in Het Muziektheater Amsterdam: een samenwerking van drie misschien wel de meest bepalende, creatieve geesten uit de New Yorkse indie-scene van dit moment: Sufjan Stevens, Bryce Dessner en Nico Muhly. In de afgelopen jaren heeft Sufjan Stevens zijn status als onnavolgbaar singer-songwritergenie bewezen, zorgde Bryce Dessner met The National voor uitverkochte zalen tijdens Cross-linx en tekende Nico Muhly onder andere voor de soundtrack voor de Oscarwinnende film The Reader en de opera Two Boys.

De drie componisten schrijven in opdracht een gezamenlijk een liedcyclus voor zeven trombones en strijkkwartet. Zonder twijfel op voorhand het meest veelbelovende en grensverleggende concert van het seizoen.

Nico Muhly - Diacritical Marks

Bryce Dessner – Quintets

Stevens/ Dessner/Muhly – Liedcyclus voor stem, strijkkwartet en trombones (Amsterdamse première)

(Sufjan Stevens - Run Rabbit Run is komen te vervallen.)

Dit concert markeert een nieuwe, meerjarige samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven en Paradiso. De zalen tekenen binnenkort een samenwerkingsconvenant. Hoofddoel van de samenwerking is om open minded artiesten en publiek bij elkaar te brengen door het ontwikkelen van unieke artistieke projecten en opdrachten, op het grensvlak van indie-classical en avant-garde popmuziek. Dit concert is een productie van Muziekgebouw Eindhoven in samenwerking met Barbican Centre (London) en Sydney Opera House.

De kaartverkoop begint op  zaterdag 3 maart om 10 uur via Ticketservice, Muziekgebouw Eindhoven en Het Muziektheater Amsterdam.

Paradiso Programme

Programma