Paradiso

Sturgill Simpson

Sturgill Simpson

vrijdag 23 september 2016

vrijdag 23 september 2016

In 2012 besloot Sturgill Simpson om al zijn bezittingen te verkopen en naar Nashville te vertrekken, om daar een echte, ouderwetse countryplaat te maken. Op zijn solodebuut ‘High Top Mountain’ (2013) wordt de voormalig frontman van Sunday Valley bijgestaan door veteranen als Hargus “Pig” Robbins en Robby Turner, en is Simpson’s eerbied voor voorbeelden als Waylon Jennings duidelijk te horen. Opvolger ‘Metamodern Sounds in Country Music’ (2014) wordt alom geprezen door de manier waarop Simpson de authentieke Nashville-sound nieuw leven inblaast.

Intussen is Sturgill’s derde studioalbum ‘A Sailor’s Guide To Earth’ verschenen. In de vorm van een scheepsjournaal, kruipt hij in de huid van een matroos en richt hij zich tot zijn jonge zoon en geeft hem de nodige levenswijsheden mee voor de toekomst. Muzikaal verpakt hij, samen met The Dap-Kings, dit in een prachtige, grootse en soms ontroerende mix van country en southern soul.

Sturgill Simpson’s nummer ‘Sugar Daddy’ is de inmiddels welbekende titeltrack van de HBO televisieserie ‘Vinyl’, geproduceerd door Martin Scorsese en Mick Jagger.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook-pagina en Spotify lijst.

Paradiso Programme

Programma