Programma
Paradiso

StandingUP4MS

StandingUP4MS

Sunday 8 April 2012

Sunday 8 April 2012

Standingup4ms is een middag met stand-up comedians, muziek en een speciaal kinderprogramma, Standingup4ms is een benefietevenement; de opbrengst gaat naar de Stichting MS Research in Voorschoten. Deze stichting stimuleert en financiert al meer dan dertig jaar onderzoek naar multiple sclerose. Het doel is het opsporen van de oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen.

Kristel Zweers kwam al vroeg in aanraking met het theater via de plaatselijke musicalvereniging. Daar zong en speelde ze er dan ook vrolijk op los tot het moment dat het begon op te vallen dat ze eigenlijk helemaal niet kon zingen. Ze liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en was ervan overtuigd dat het zonder zangstem ook wel moest lukken in de theaterwereld. Toen ze zich in het 1e jaar van de Academie voor Expresiie door Woord en Gebaar een keer  versliep werd haar ´straf´ dat ze  in haar eentje ‘De Spin’ van Freek de Jonge moest opvoeren.Vanaf dit moment wilde ze verder in haar eentje. Na 4 jaar studeerde ze er in 1999 af met haar eigen cabaretprogramma “Verwacht”. Iin 2001 kwam ze bij het Comedy Café in Amsterdam. Daar deed ze mee aan de Lucky Strike Talent Tour en werd 2e in de Finale. Sindsdien speelde ze voor Mojo ( Lowlands, A Night of Comedy) het Comedy Café en de Comedy Train

Typhoon, oftewel Glenn de Randamie (1984),  won op jonge leeftijd de Grote Prijs van Nederland (2004). Talloze optredens door heel het land volgden en hij bracht het debuutalbum ‘Tussen Licht en Lucht’ uit. Zijn muziek kenmerkt door wereldse en jazzy invloeden, ambachtelijke lyrics en nieuwe vindingen. Zijn experimentele houding en inventieve stijl hebben de grenzen van de Nederlandse hiphop opgerekt, aldus het juryrapport van de Zilveren Harp (2009). Het eerder genoemde album laat dit goed horen. Ook kenmerkt de rapper zich door bijzondere crossovers met andere muziekstromingen. Hoogtepunten van deze crossovers zijn de samenwerking met Nederlands bekendste jazzformatie New Cool Collective  en akoestische folk-band Muppetstuff. Een nieuw hoogtepunt in 2009 is de formatie Fakkelbrigade (Typhoon, Rico, Sticks, James & A.R.T.) waarmee het zinderende album Colluci Era werd uitgebracht.

Rachid Larouz: hij komt je bekend voor. Je hebt hem eerder gezien, maar weet niet waar. Je hebt zelfs al eens met hem gesproken, maar je weet niet wanneer. Voor de mensen die hem nog niet kennen; mc, stand-up comedian en/of cabaretier Rachid Larouz is bekend van Raymann is laat! Als zoon van Achmed, de slager.Hij werd geboren In Goulmima, Marokko, en woont nu  in het kleine dorpje Amsterdam West. Hij is de ideale gids in een wereld vol multiculturele misverstanden. Gewapend met zijn charme en een gezonde dosis zelfspot neemt hij je mee op doldwaze reizen, waarin geen zee te hoog is en geen zaal te groot. Als gediplomeerd straatoloog spreekt hij bovendien zijn talen en kan op onverwachte situaties inspelen als geen ander. Hij was de grote verassing in de halve finale van het Leids Cabaret Festival, als finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival en op televisie bij The Comedy Factory. Inmiddels heeft ook België met hem kennis kunnen maken en was hij te zien in het TV programma Comedy Casino.

Lucretia van der Vloot ‘heeft één van de mooiste zangstemmen in de Nederlandse kleinkunst” (de Volkskrant). Ze is een “vlotte performer en een topzangeres” (De Telegraaf). Ze maakte furore met Big, Black & Beautiful en indruk met twee succesvolle soloprogramma’s. Overal overgiet ze haar gouden geluid met een flinke scheut humor. Een heerlijke combinatie. ‘Soulcabaret’ werd een combinatie van prachtige songs en komische anekdotes. Van doorleefde liedjes en lekkere oneliners. Ze trad hiermee in de voetsporen van Millie Jackson, de legendarische r&b-diva,  soulster met de diepe stem en de magistrale performance. Vanmiddag zingt Lucretia een aantal liedjes, begeleid door gitaar.

Harry Glotzbach: na een heavy jeugd in het pittoreske Amsterdam-Noord en een gestrande potentiële profvoetbalcarrière die eindigde in FC Krulschoen 5, stortte Harry zich op een communicatiestudie, waar hij eindelijk leerde praten. De bul was binnen en het echte avontuur kon nu beginnen en jarenlang gold: een dag niet gesurft of gesnowboard was een dag niet geleefd! Op zoek naar weer nieuwe uitdagingen belandde hij in de herfst van 2001 op een comedypodium en hij was meteen verkocht. Dit was spanning! Mensen entertainen! Je naakt voelen op een podium! Al snel was hij finalist van de Lucky Strike Talent Tour en een jaar later schreef hij al het eerste Nederlands comedyfestival op zijn naam: het Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vervolgens speelde hij op veel grote festivals zoals Irish Red Comedy Night, Big Night of Comedy, Crème de la Crème Comedy Festival en Laughing Matters. Ook internationaal timmert Glotzbach aan de weg met optredens in o.a. Duitsland, België en Nieuw Zeeland waar hij met veel succes speelde op het vermaarde World Busker Comedy Festival in Christchurch en de Classic Comedy Club in Auckland.

Hubble Orkestar is een nieuwe akoestische formatie uit Zwolle die een feestje niet schuwt! Gewapend met gitaren, driestemmige zang, accordeon en trompet, gedragen door contrabas en een loeistrakke eenmans ritmesectie, openen ze de aanval op jouw muzikale hart.Acoustic roots, balkan, swing – van straatmuziek tot wereldmuziek – deze band met brede blik voelt zich thuis van café tot festival. Originele tunes met een scherpe blik op de wereld, pakkend, dansbaar – Get Hubbled!

Presentatie: Manuela Kemp

 

Voor de kinderen:”Paradiso op stelten"

Kinderen hoeven zich op deze 1e paasdag niet te vervelen. Samba Salad, de swingende muziektheatergroep voor kinderen, is in de kelder van Paradiso te vinden. Ze nemen je mee op reis naar Brazilië en gaan aan het werk om Paradiso eens flink op stelten te zetten. Het belooft een ritmische beestenboel te worden. Herman, Rita en Maya brengen je in Braziliaanse sferen aan de hand van zang, dans en percussie. In twee bijzondere workshops voor kinderen (en ouders) werkt het trio aan een Braziliaans sambalied. Het klinkt misschien een beetje gek, maar door middel van bloemkool, patat, limonade en andere lekkernijen leer je hoe  de samba in elkaar zit en is het mogelijk om in een uur tijd een heel samba orkest te vormen. En je leert een lied uit volle borst te zingen in het Braziliaans alsof je dat elke dag doet. Nadat we alles onder de knie hebben, iedereen geschminkt en verkleed is, presenteren we samen als finale een spetterend optreden. Dat gebeurt nergens minder dan op het podium in de grote zaal van Paradiso. Dan heb je daarna ook nog een stoer verhaal te vertellen. Je hoeft niets goed te kunnen of mee te nemen, behalve een goed humeur en een kleurrijk kostuum. Kom verkleed als tijger, aap, tropische vogel of bedenk zelf een mooie Braziliaanse outfit en bereid je voor op veel muzikaal spektakel en plezier met Samba Salad! Ook is er een kinderschminker aanwezig.

Paradiso Programme

Programma