Programma
Paradiso

Spoken

Spoken

vrijdag 17 januari 2014

vrijdag 17 januari 2014


Het interactieve poëzie-festival SPOKEN. Uiteenlopende woordkunstenaars dragen hun werk voord en geven zich bloot aan het publiek. Het jaar 2014 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘het internationale jaar van de familie’. SPOKEN vertaalt dit thema met korte performances, brutale vragen, on the spot-antwoorden en een muzikale noot.

De eclectische line-up bestaat uit woordkunsttalenten uit de letteren, poëzie, jazz en hiphop cultuur. Oudgediende Joost Zwagerman ontmoet jazz-virtuoos Kyteman, die zich voor de gelegenheid van zijn lyrische kant laat zien. Prominente Amsterdamse woordkunstenaressen als de hiphopster Rosa Ana, Poetry Circle-oprichtster Babs Gons en zangeres Rajae El Mouhandiz delen het vrouwelijk perspectief op het thema middels film, poëzie, rap en zang. Met akoestische optredens van o.a. Typhoon en Kern Koppen, Vlaamse bijdragen van Bardthesque en Mon en vele anderen belooft SPOKEN een bewogen avond te worden voor jong en oud. Programma met zitplaatsen.


SPOKEN is een non-profit entertainmentplatform dat zich richt op het bij elkaar brengen van mensen en het toegankelijk maken van moderne woordkunst. SPOKEN ontstond in 2008 toen oprichter Kevin de Randamie (beter bekend als hiphop artiest BLAXTAR), besloot zijn raps zonder muziek voor te dragen en zijn collega rappers uitdaagde om hetzelfde te doen. Inmiddels is SPOKEN uitgegroeid tot een internationaal netwerk van woordkunstenaars, evenementen en een wekelijkse radioshow op FunX. Na uitverkochte edities in New York en São Paulo is SPOKEN: Interactive Poetry weer terug in Paradiso te Amsterdam, klaar om mensen dichter bij de dichter te brengen.

De internationale groei van SPOKEN vraagt om een uitgebreide website. Via het crowdfunding platform http://voordekunst.nl/">voordekunst.nl zal worden gezocht naar support voor het creëren van een website. Crowdfunden is een manier van financieren waarbij een groep mensen achter een idee gaan staan en dat idee met kleine bijdragen steunen. SPOKEN wil een website bouwen die het mogelijk maakt dat woordkunstenaars uit alle windrichtingen zich kunnen profileren, elkaar ontmoeten en samenwerken. Daarnaast zullen opnames van SPOKEN evenementen wereldwijd te zien zijn op de website. Op 17 Januari zal SPOKEN XL dan ook de officiële kick-off zijn van de crowdfundcampagne.

Luister op zondagavond naar SPOKEN radio op FunX en maak kans op 2 kaartjes voor SPOKEN XL op 17 januari 2014 in Paradiso.Paradiso Programme

Programma