Programma
Paradiso

Spoken Beat Night

Spoken Beat Night

zondag 14 december 2014

zondag 14 december 2014

Spoken Beat Night met als gasten Hadjar Benmiloud, DJ DNA en jong talent Helena Hoogenkamp. Spoken Beat Night wil taal als muziek laten klinken en de zintuiglijke beleving van taal bevorderen.

Spoken word artiest Jeannine Valeriano maakt samen met bijzondere gasten cross-over concerten waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats mengen én nieuw werk wordt gepresenteerd. De gasten van Spoken Beat Night zijn meeslepende woordvoerders in hun vakgebied. Ze laten hun stem horen, kiezen positie en zijn eigenzinnig. De schrijvers delen het podium met topmusici uit de kosmopolitische wereld van de geïmproviseerde muziek die de woorden in de wereld van de toonkunst trekken. Twee dwarse tekenaars reageren live op de gasten en laten het publiek met andere ogen kijken. Spoken Beat Night geeft elke editie podium aan een nieuw taaltalent.

Jeannine Valeriano is de initiatiefnemer van Spoken Beat Night. Zij is veelvuldig te zien op de Nederlandse en buitenlandse podia als zangeres/performer en actrice, maar ook als schrijver timmert ze aan de weg. Valeriano verhaalt emoties met haar stem en onderscheidt zich met eigen werk in een bijzondere combinatie van songs en spoken word.

Maarten Ornstein speelt basklarinet, saxofoon en elektronica. Hij is de oprichter van het avantgarde funkensemble DASH! en speelt daarnaast als solist. Als componist schreef hij onder andere voor het Metropole Orkest, Orkater, Ties Mellema, Calefax Rietkwintet, Koor Nieuwe Muziek en het North Sea Jazz Festival.

Paul Pallesen, Mark Tuinstra of Andreas Suntrop, drie Nederlandse topgitaristen die om de beurt meespelen.

Floor de Goede, illustrator en animator. In 2002 publiceerde Floor de Goede voor het eerst zijn autobiografische strip FLO in de no-budget homojongeren-glossy Expreszo. Onder de naam ECHT maakt hij samen met vijf andere autobiografische striptekenaars dagelijks een strip voor de NRC.next.

Ckoe werd in 1980 geboren als Hans in een pittoreske boerderij in Best. Sinds 2000 werkzaam als Ckoe. Hij tekent, animeert en maakt en laat zich maar lastig labelen.

De half Nederlandse, half Frans-Algerijnse Hadjar Benmiloud is schrijfster, columniste en hoofdredacteur van e-magazine Spunk. Haar columns zijn de leidraad voor deze editie. Ze is tegendraads, ad rem en schrijft met swung. Ze schrijft over seks met spot en humor, maar ook over drugs, allochtoon zijn of niet zijn, emancipatie, discriminatie en de saaiheid der dingen.

DJ DNA groeide op in Suriname, is van huis uit gitarist en bassist en werd bekend als scratcher van Urban Dance Squad. Zijn werk als DJ en sound designer is origineel. Met een onorthodoxe behandeling van draaitafels en elektronica tovert hij met geluid. Via zijn beats leidt hij je naar andere continenten, je hoort de roep van de Papoea’s en de dwingende kaseko.

Nieuw taaltalent: Helena Hoogenkamp (Nederland)

De Spoken Beat Night reeks is een Zeebelt productie, geïnitieerd en samengesteld door Jeannine Valeriano en wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Cultuurfonds BNG, SNS REAAL Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Lira en Stichting Melanie.
Paradiso Programme

Programma