Programma
Soweto Soul1

Soweto Soul, Eddy de Clercq, Africadelic

Soweto Soul, Eddy de Clercq, Africadelic

vrijdag 4 mei 2018

vrijdag 4 mei 2018

In Tolhuistuin

Zaal open: 17:30, Zaal sluit: 00:00, Hoofdprogramma: 17:45

Africadelic en Ticket to the tropics presenteren: Soweto Soul (met WEZA) en dj Eddy de Clercq.

17.45 uur State of the Continent: presentaties en gesprekken met Alphonse Muambi, Vamba Sherif, Zam Magazine, Soweto Soul en Eddy de Clercq.
19.00 uur Documentaire Soweto Soul
20.00 uur 2 minuten stilte vanwege Nationale Dodenherdenking
20.15 uur Soweto Soul (met WEZA)
21.30-22.00 uur dj Eddy de Clercq
Na afloop kun je dansen bij Club Ticket to the Tropics, in de concertzaal. 


State of the Continent
  • Alphonse Muambi  | Staat van het Continent
    Schrijver en publicist Alphonse Muambi spreekt over de huidige situatie in Afrika. 
  • Vamba Sherif  |  Afrikaanse Renaissance
    De in Liberia geboren auteur Vamba Sherif schrijft over thema’s als migratie, thuishoren, liefde en kolonialisme. In zijn presentatie gaat hij het hebben over de invloed van de Afrikaanse beschavingen op de wereld, van wetenschap en filosofie tot kunst en muziek. 
  • Zam Magazine  | Apartheid Revisited; Learn from past to do better now
  • Eddy de Clercq  | Zuid Afrikaanse muziek  
  • Soweto Soul | Voorbespreking documentaire 'Soweto Soul' 


Documentaire Soweto Soul
Het creatieve proces van Soweto Soul werd gevolgd en gefilmd door filmmakers Bart Verhoeven en Jesse Bom. Zij maakten er met Joep een gelijknamige documentaire van die de muzikale geschiedenis van Zuid-Afrika laat zien in het kader van het Soweto Soul project.


Soweto Soul (met WEZA)
Soweto Soul is een eerbetoon aan de muzikale ziel van de Zuid-Afrikaanse townships. In samenwerking met Zuid-Afrikaanse artiesten combineert de Nederlandse producer en gitarist Joep Pelt muziekstijlen als Pennywhistle Jive, Hip-Hop, Mbaqanga en Kwaito. Het idee van Soweto Soul werd geboren toen Joep in 2010 Zuid-Afrika bezocht om een radiodocumentaire over de lokale muziekcultuur te maken. Hij maakte er onder meer muziek met Hammond organist Black Moses Ngwenya van de Mbaqanga groep ‘Soul Brothers’ en rapper Zulu Boy. Tijdens de opnames werd het hem duidelijk dat de muzikale dynastieën zelden met elkaar in contact kwamen. Daarbij bleken veel van de oudere muzikanten, zoals de eerste elektrische bassist van Zuid-Afrika Joseph Makwela (Makgona Tsohle Band) of de Pennywhistle legende ‘Lemmy Special’, ondanks hun enorme muzikale verdienste vaak werkeloos thuis zitten. Voor Soweto Soul werkte Joep samen met muzikanten uit alle hoeken van Zuid-Afrika’s muzikale landschap. De liedjes die zij samen schreven verbinden de verschillende muziekstijlen en generaties uit de townships met elkaar, en brengen zodoende een nieuw geluid gebouwd op Zuid-Afrika’s rijke muziektraditie. In de zomers van 2016 en 2017 toerde de live band van Soweto Soul langs verschillende festivals en clubs door heel Europa, en nu doen ze Amsterdam aan om de cd versie van het album te presenteren. 

Bekijk evenement op Facebook
Soweto Soul - Europe Tour 2016

Soweto Soul - Europe Tour 2016

Soweto Soul Band

Soweto Soul Band

Ticket to the Tropics-pas 2018

Dit programma is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2018. Voor sommige programma's zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma