Soulwax logo

Soulwax

maandag 15 januari 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 18:30, Hoofdprogramma: 20:30

Uitverkocht

Ticket € 36,00

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 4,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Het concert van Soulwax in Paradiso is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor de show in 013, Tilburg op zondag 21 januari 2024 via de website van 013

Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

Dit programma is uitverkocht. We hebben een wachtlijst geopend, hiervoor kun je je hier registreren. Heb je een ticket maar kun/wil je niet meer naar het concert? Dan kun je een ticket uit je bestelling aanbieden aan iemand op de wachtlijst via je account. Zie deze pagina voor meer informatie over de wachtlijst en het teruggeven van tickets.

Op 15 januari 2024 debuteert Soulwax hun gloednieuwe liveshow in Amsterdam. De Belgische band trapt deze avond hun Europese tournee af met hun allereerste clubshow in zes jaar tijd in de Grote Zaal van Paradiso.

Het is lastig om de indrukwekkende carrière van het Belgische Soulwax te omschrijven in een korte bio. Soulwax is de formatie rondom de Gentse broers Stephen en David Dewaele en brak eind jaren ’90 door met hun rammelende rockplaat ‘Much Against Everyone’s Advice’. Ongeveer tegelijkertijd begon het duo vanwege hun grote voorliefde voor de dansvloer met het draaien als dj-duo onder de aliassen The Fucking Dewaele Brothers en 2manydjs. De broers sloegen op unieke wijze een brug tussen rock, pop en elektronische muziek en vielen op door hun originele remixen en mash-ups. De heren ontwikkelden destijds ook een bijzondere band met Paradiso en de stad Amsterdam; Stephen en David maakten hun eerste stappen als dj in onze Grote Zaal.

Naast hun succesvolle dj-carrière bleef Soulwax ook actief als band en brachten ze in totaal vijf studioalbums uit. Met hun groeiende interesse voor vintage synthesizers en clubcultuur begon de band na de eeuwwisseling steeds meer elektronische elementen toe te voegen aan hun muziek. Dit was voor het eerst te horen op hun derde langspeler 'Any Minute Now' uit 2004, maar al helemaal op de bijbehorende remixplaat 'Nite Versions' uit 2005. 

Door de jaren heen bleven de heren zich creatief ontwikkelen op verschillende vlakken; zo schreven de broers muziek voor diverse films en droegen ze bij aan de soundtrack van videogame GTA V. Sinds 2015 staan Stephen en David ook aan het roer van hun eigen platenlabel DEEWEE en bouwden ze in het centrum van hun geboorteplaats een statig studiocomplex - een soort Abbey Road van Gent - waar artiesten als Charlotte Adigéry, Bolis Pupul en Asa Moto onderdak vinden.

Wat Soulwax precies gaat doen in Paradiso met hun show op 15 januari 2024 weten we nog niet precies. Maar als we één element moeten noemen wat als een rode draad door hun carrière loopt, dan is het wel het feit dat de gebroeders Soulwax ons altijd weten te verrassen met een opvallend en genre-overstijgend project.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Soulwax
Soulwax

Soulwax

Is It Always Binary

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma